Afbeelding

Morgen College Zeewolde krijgt een TechLab

· leestijd 1 minuut Algemeen

HARDERWIJK - De activiteiten van het Belevingscentrum Wetenschap en Technologie BITT, onderdeel van het Platform Techniek Noordwest Veluwe, worden geïntegreerd in het Sterk Techniekonderwijs (STO). Samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven is de sleutel voor ontwikkeling van sterk technisch onderwijs in de regio.

Het Belevingscentrum Wetenschap en Technologie BITT (Beleving, Inspiratie, Techniek en Toekomst) inspireert jongeren door ze op speelse en educatieve wijze in aanraking te brengen met Wetenschap en Techniek. Het werd in 2015 gelanceerd en ondersteund door de Provincie Gelderland en later ook door de Gemeente Harderwijk.

De voorzitter Onderwijs van Platform Techniek, Edwin Blok, tevens directeur van het Morgen College licht toe: “De doelstelling van BITT was eenvoudig; de jeugd op de basisscholen interesseren voor techniekonderwijs. BITT was daarin een goed initiatief, maar was vrijwel alleen actief in en rond Harderwijk. In samenwerking met STO willen we de activiteiten daarom juist verder uitbouwen in de regio Noordwest en Noord Veluwe.

Blok vervolgt: “Er moet een logische lijn zijn tussen primair onderwijs, voortgezet onderwijs en vervolgens de aansluiting met het bedrijfsleven. Het primair onderwijs, BITT en STO hebben hierin een gezamenlijk belang. Door onderzoek binnen het primair onderwijs is vastgesteld dat onderzoekend en ontdekkend leren belangrijke uitgangspunten moeten zijn binnen het aanbod. Het voortgezet onderwijs zoekt vooral naar aansluiting en verdieping. De huidige activiteiten met STO zijn vruchtbaar en daarom juichen we deze versterkte samenwerking zeer toe.”


Sterk Techniekonderwijs is een samenwerking tussen het Nuborgh College Oostenlicht in Elburg, het Morgen College in Harderwijk, het MBO Landstede en het Platform Techniek. De locatie van BITT zal verhuizen naar het Morgen College in de vorm van een TechLab. Al vanaf het nieuwe schooljaar gaan hier de activiteiten verder. Daarnaast komen er nog drie TechLabs in Elburg, Nunspeet en Zeewolde. “Daarmee brengen we de activiteiten dicht bij de scholen. Bovendien zijn de scholen in zowel het primair en ook het voortgezet onderwijs partner binnen Sterk Techniekonderwijs”, aldus een trotse Edwin Blok.