Archieffoto
Archieffoto Puur Zeewolde - Jeannette van der Linde

Wekelijkse Zomermarkten in Zeewolde Winkelhaven!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Door de versoepeling van de maatregelen mogen braderieën en zomermarkten ook weer doorgaan. Al vroeg in het jaar werden voorbereidingen getroffen om in Zeewolde de braderie van de maandag te verplaatsen naar de donderdag. In totaal staan er zes zomermarkten op de agenda. De eerste is op donderdag 23 juli, de laatste op donderdag 27 augustus, tevens de laatste donderdag van de zomervakantie.

In samenwerking met markt-organisator Apeldoorn2000 werd er door Zeewolde Winkelhaven gekozen voor een braderie die plaats vindt tussen 11.00 en 18.00 uur. “Deze plannen moesten helaas de ijskast in. Dat deze er nu toch weer uit gehaald konden worden en wij samen met de kraamhouders weer markten mogen neerzetten is natuurlijk fantastisch!”, aldus Apeldoorn 2000.

Een flink aantal kraamhouders hebben zich al aangemeld. Ook lokale ondernemers nemen kramen af. Er wordt door de organisatie goed gelet op de variatie van het aanbod.
Op het Kerkplein komt een kleine draaimolen voor de kleinste bezoekers. Ouders/verzorgers die daar even bij moeten wachten kunnen dan plaatsnemen op de daarvoor aangewezen stoelen en plekken. Bij de foodtrucks die aanwezig zijn staan ook banken of stoeltjes, zodat mensen zittend hun eten kunnen nuttigen.

De gemeente geeft in goed overleg aan wat er mogelijk is door de nieuwe versoepelingen. “En braderieën zijn dan leuke, passende evenementen om weer door te laten gaan. Door zorgvuldig te kijken waar er genoeg ruimte in de straten is om afstand te kunnen houden tussen de bezoekers en knelpunten ruim te houden kan er samen met de bezoekers een leuke zomermarkt neergezet worden.” Bij het binnenlopen van het centrum staan er tijdens braderieën welkomstborden met daarop de inmiddels bekende richtlijnen. Ook worden er op enkele punten looproutes aangegeven.

Centrumondernemers reageren verheugd: “Het is goed dat we weer wat kunnen organiseren in het centrum. Naast onze eigen inwoners kunnen wij nu ook de vele toeristen die nu in Zeewolde verblijven zes weken lang wat extra’s bieden”, aldus Johan Safaric, voorzitter van de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde.

Uiteraard zijn ook de winkels open en bieden de terrassen van de horecaondernemers ruimte om daar even heerlijk te vertoeven. Eventueel kan er na een bezoek aan de braderie nog heerlijk worden gegeten bij een van de horecagelegenheden in het centrum en Aanloophaven.