De Grote Clubactie 2020
De Grote Clubactie 2020

Verenigingen zoeken massaal naar extra inkomsten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Voor veel verenigingen gaat het nieuwe verenigingsseizoen (bijna) van start. De impact van het coronavirus op het verenigingsleven is groot: het verenigingsleven is aangepast en inkomsten uit de kantine, evenementen of toernooien zijn de afgelopen maanden vrijwel geheel uitgebleven. Meer dan ooit heeft het verenigingsleven extra inkomsten nodig. De Grote Clubactie ondersteunt de verenigingen daarbij.


De Grote Clubactie is coronaproof gemaakt. Zo kunnen verenigingen vanaf zaterdag 19 september op een verantwoorde manier loten verkopen en daarmee extra geld ophalen voor de club. Er worden verschillende verantwoorde verkoopmethodes aangeboden, die mede ontwikkeld zijn aan de hand van onderzoek onder deelnemende verenigingen van vorig jaar. Zo is het verkoopboekje bijvoorbeeld uitgebreid met een optie om online loten te verkopen en kun je Superloten voortaan ook online verkopen


Het grote aantal verenigingen die zich al vroeg hadden aangemeld benadrukt de pure noodzaak van extra inkomsten voor verenigingen, nu zij nauwelijks geld in het laatje krijgen.

Directeur Grote Clubactie Frank Molkenboer: “Het seizoen 2019-2020 is tot een abrupt einde gekomen. Veel verenigingen hebben nagedacht over hun toekomst en hoe zij het financieel moeten bolwerken. Als Grote Clubactie kunnen we voor veel verenigingen nu het verschil maken. Extra inkomsten uit een actie zijn voor clubs zeer welkom om de financiën draaglijk te krijgen en te houden. Wij hebben er vertrouwen in dat de deelnemende verenigingen na de zomer weer mooie opbrengsten behalen en zo een bijdrage kunnen leveren aan het voortbestaan van het fantastische verenigingsleven dat we hebben in Nederland.”

Groot, klein, sport of cultuur: iedereen kan meedoen met de Grote Clubactie. Meer informatie clubactie.nl

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 7 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 9 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 9 uur geleden