Afbeelding

EHBO Zeewolde start met nieuwe beginnerscursus EHBO

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De EHBO vereniging Zeewolde start in oktober weer met het geven van een nieuwe beginnerscursus op de woensdagavond.

Wat is de beste behandeling bij een enkel die na een valpartij dik en blauw wordt? Moet het hoofd bij een bloedneus nu juist achter- of voorover gehouden worden? Wat te doen als je vader ineens onwel wordt? Een opleiding Eerste Hulp geeft antwoord op al deze – en vele andere – vragen. De opleiding zorgt ervoor dat mensen niet hulpeloos naast een slachtoffer staan, maar weten welke hulp de beste is onder de gegeven omstandigheden. Hoewel er in de cursus theoretische achtergronden van de Eerste Hulp worden behandeld, ligt de nadruk toch heel sterk op het praktische handelen: wat te doen bij …… Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere: wat te doen als iemand plotseling in elkaar zakt, reanimatie volwassenen, baby en kind, omgaan met de AED, vergiftiging, verdrinking, verstuikingen en breuken, het stelpen van (ernstige) bloedingen, een effectief verband aanleggen, letsels door warmte en koude, kleine ongevallen zoals bloedneus, splinter, bijensteek, insect in het oor. Alle onderwerpen zijn voor zowel de eerste hulp aan volwassenen als aan een baby en kind.

“In verband met de coronamaatregelen, waarvan we nu nog niet weten welke dan gelden, moeten wij op dit moment 1,5 meter uit elkaar blijven. Dit is natuurlijk erg onhandig met oefenen”, licht de EHBO-vereniging toe. “Daarom hebben wij een mooie oplossing bedacht. Als deelnemers met minimaal twee mensen uit hetzelfde gezin komen, kan er bij de praktische handelingen op elkaar geoefend worden en ontvangen zij beide € 10,00 korting op de cursusgelden. Daarnaast kan er wellicht met één cursusboek gedaan worden.”

Aanmelden voor de cursussen is vanaf nu mogelijk op www.ehbozeewolde.nl.. Voor individuele deelnemers geldt vaak dat de zorgverzekering de cursus veelal (gedeeltelijk) vergoed, dit is wel afhankelijk van het zorgverzekeringspakket.

De kosten voor de cursus, inclusief examen, bedragen € 195,00, het cursusboek kost € 29,50. De cursus start op woensdag 28 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur in Open Haven. De cursus duurt 12 avonden.

Voor vragen kun je mailen naar secretariaat@ehbozeewolde.nl