Belvedere - Aanloophaven
Belvedere - Aanloophaven Erik Wallenburg

Zeewolde kleurt blauw vanwege jarige Verenigde Naties

Algemeen

ZEEWOLDE - In aanloop naar het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties op vrijdag 24 oktober, kleuren belangrijke gebouwen, monumenten, musea en andere bezienswaardigheden in Nederland deze week iedere avond blauw. Ook in Zeewolde worden een aantal locaties blauw (de kleur van de internationale organisatie) uitgelicht. Zoals onder andere de Belvedère in de Aanloophaven.

Bekende gebouwen die landelijk in de VN-kleur worden verlicht zijn onder meer Eye Amsterdam, de Van Nellefabriek in Rotterdam en Slot Loevestein in Gelderland. Op deze kaart kun je alle deelnemende locaties zien.

75 persoonlijke verhalen over impact VN

De VN werd vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht met als missie het handhaven van internationale vrede, veiligheid en mensenrechten. 

Vanwege het jubileum is er sinds zaterdag een tentoonstelling in Den Haag, waar 75 hulpverleners, ooggetuigen, militairen en activisten vertellen over de impact van de Verenigde Naties op hun persoonlijke leven. In samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei zendt de NOS vrijdagavond een speciaal programma uit over de geschiedenis en de waarde van de jarige VN. De uitzending vanuit het Vredepaleis in Den Haag is vrijdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Raadhuisstraat
Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 5 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 7 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 8 uur geleden