Afbeelding
Voedselbank Zeewolde

Voedselbank Zeewolde verwelkomt haar 100ste donateur

Algemeen

ZEEWOLDE - Vorige week kon de Voedselbank haar honderdste donateur verwelkomen. Dat deed ze met een mooie bos bloemen, zoals eerder op Facebook al was beloofd. Voorzitter Jan Klop overhandigde de bloemen aan de donateur, die anoniem wilde blijven. Door de coronamaatregelen beperkte de overhandiging zich tot een kort gebeuren op afstand bij de voordeur. 

Maar de Voedselbank is er niet minder blij mee. “Hiermee zijn onze financiën makkelijker te plannen, weten we zo beter wat er binnen gaat komen en zijn we minder afhankelijk van incidentele giften”, aldus het bestuur. “Want net zoals al veel andere goede doelen heeft ook de Voedselbank het schrikbeeld klanten te moeten wegsturen omdat er even minder geld is.”

De donateursactie begon in april van dit jaar en liep vanaf het begin goed. Oproepen op Facebook, een e-mailactie, een advertentie in Actueel en een huis-aan-huis brief in appartementen zorgen voor een langzame, maar gestage stroom van nieuwe donateurs. “De bedoeling van de actie is om meer vaste inkomsten te krijgen en dat is zeker gelukt: de donateurs (inmiddels zijn het er al weer 107) zorgen samen voor meer dan € 7.500, - aan structurele jaarlijkse inkomsten.” 

De Voedselbank werkt alleen met onbetaalde vrijwilligers, de donaties gaan dan ook in haar geheel gebruikt worden voor voedselhulpverlening aan inwoners van Zeewolde die (tijdelijk) niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. De 100ste donateur is geen reden voor de Voedselbank om de wervingsacties nu op een laag pitje te zetten. Ze heeft jaarlijks rond de € 18.000,- nodig om haar werk goed te kunnen doen. Aanmelden als donateur kan via de website: www.voedselbankzeewolde.nl/doneren.