De roetveeg-Pieten hebben er zin in!
De roetveeg-Pieten hebben er zin in! René Tuinte

Komt Sint nu wel of komt Sint nu niet..?

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – “We weten het niet”, zucht Stichting Pieten on Tour-voorzitter Wim van de Koppel. “Door de coronamaatregelen kunnen we Sinterklaas natuurlijk niet ontvangen zoals we dat gewend waren, en hij kan waarschijnlijk ook niet op bezoek komen op scholen en bij kinderen thuis. We proberen contact te maken met Sinterklaas, thuis in Spanje, maar dat wil nog niet zo lukken. Zou hij soms ziek zijn..?”

Van de Koppel legt uit dat onder normale omstandigheden verschillende instellingen, comités, stichtingen en wat dies meer kan zijn los van elkaar hun steentje bijdragen aan de Sinterklaasbeleving in Zeewolde. “Ieder ging altijd min of meer z’n eigen weg. Niets mis mee, maar nu, in coronatijd, is dat natuurlijk niet handig. We hebben daarom gezamenlijk besloten om de krachten te bundelen, samen de schouders eronder te zetten om die Sinterklaasbeleving tóch handen en voeten te geven, voor alle kinderen in Zeewolde. De vereniging van centrum-ondernemers, de lokale omroep, Pieten on Tour, de Sinterklaascommissie die de intocht altijd organiseert, Theater The Lux, De Leeuw Snacks, allemaal doen ze mee.”

Hoewel er nog veel onzeker is mag Wim gelukkig een paar dingen alvast verklappen. Heel belangrijk: vanaf 9 november zal er iedere dag een echt Zeewolder Sinterklaasjournaal zijn, rechtstreeks vanuit de studio in The Lux. Tot 6 december vormen die dagelijkse journaals een spannend vervolgverhaal, met veel roetveeg-Pieten die van alles beleven, en tussendoor alvast even op de foto gingen. Of Sinterklaas daar zelf ook een rol in speelt..? “Dat hopen we natuurlijk wel”, zegt Wim met een bedenkelijk gezicht, “maar dat weten we pas als het zover is. Hoe het allemaal gaat aflopen blijft nog even een verrassing.”

Zaterdag 21 november, de dag waarop de Goedheiligman persoonlijk verwelkomd zou worden, is er een speciale life-uitzending, en op 28 november een Benepiet-TV-show. Van beide uitzendingen staat vast dat het allemaal ‘door en met Zeewoldenaren’ zal zijn, en natuurlijk speciaal voor de kinderen. Zondag 6 december zal dan met een afscheidsprogramma de Sint worden uitgezwaaid, en wordt bekend gemaakt wat de actie van Pieten on Tour deze keer heeft opgebracht. Want die doelstelling blijft, ondanks de ‘vreemde tijden’, kaarsrecht overeind: kinderen die onder de armoedegrens opgroeien, in Zeewolde maar ook daarbuiten, tóch een onvergetelijk Sinterklaasfeest bezorgen. Zie https://pietenontour.nl/, en houd voor de uitzendingen https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/ in de gaten. Wordt vervolgd!

Poster
Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56