Afbeelding
Eigen foto

'Overheid stuurt bewust misleidende informatie over coronavirus'

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZEEWOLDE – Zeewoldenaar Hans Lewis laat geen spaan heel van de landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Hij laat het daarbij niet bij woorden, maar bezoekt ook daadwerkelijk demonstraties om zijn ongenoegen te laten blijken.


“De info die de burger krijgt is niet onderbouwd door harde feiten en onderzoek”, stelt Lewis klip en klaar. “Doktoren die geen artseneed hebben afgelegd, andere discutabele deskundigen en zogenaamde experts zijn telkens leidend en niet de volksgezondheid en de economie.” Wat er dit voorjaar gebeurde, noemt Lewis ‘misdaden tegen de menselijkheid’. “De WHO is een verlengstuk van China geworden. Anders hadden ze onder een steen gelegen, die zogenaamde topambtenaren die de regering moeten adviseren. Nu willen ze mondkapjes, terwijl ze in het begin het tegenovergestelde beweerden. Elke keer als het voor het grote publiek niet meer geloofwaardig wordt, wordt er weer iets anders uit de kast getrokken om zogenaamd geloofwaardig angst aan te jagen.”

Lewis vindt dat er vanuit Den Haag structureel misleidende informatie de media in wordt geslingerd. “Door de maatregelen werd er in het begin genocide op ouderen gepleegd, ik kan het niet anders verwoorden. Er worden je nu allerlei basale rechten ontnomen, zelfs het demonstratierecht. Op het laatste moment worden harde afspraken voor demonstraties door burgemeesters om dubieuze redenen veranderd. Vechtpartijen bij demonstraties werden door de politie zelf uitgelokt. Mijn compagnon Arie Paap werd daar het slachtoffer van. Hij pakte een politiepaard bij de teugel om niet overlopen te worden en werd gearresteerd omdat hij het werk van de politie zou belemmeren. Een aangifte tegen de politie en de burgemeester is in voorbereiding.”

Fouten werden er volgens Lewis in het verleden al gemaakt, zoals het bezuinigen op ziekenhuiscapaciteit. Enkele jaren geleden was er precies hetzelfde aan de hand, maar toen werd het nog gewoon griep genoemd. “In de zeven maanden dat we nu verder zijn is er toch ook niet werkelijk iets gedaan?” geeft de Zeewolder opposant antwoord op zijn eigen vraag. “Rutte en co belazeren en liegen de boek structureel bij elkaar. De basale reden voor alle overreacties en leugens is dat veel politici nauwelijks opgeleid zijn en vroeger hooguit een havo-pretpakket hebben gehad. Nu moeten er belangrijke beslissingen worden genomen, maar men mist de onderscheidene kennis daarvoor.”

Zonder ingrepen van bovenaf zou corona waarschijnlijk op een zelfde manier zijn overgewaaid als bij een ‘gewone’ griepgolf. “De ene keer iets meer overledenen, de andere keer iets minder. Ze hebben het elke keer over oversterfte, maar noemen er niet bij dat het bevolkingsaantal in Nederland nog steeds toeneemt, net als de gemiddelde leeftijd. Je komt een keer aan je eind. Bedenk bijvoorbeeld dat je in de jaren ’70 al op je 60e het bejaardentehuis in kon.”

Lewis bezocht dit jaar diverse demonstraties tegen het coronabeleid in en van Den Haag. Die van zondag 21 en zondag 28 juni vond hij de heftigste. “Politie en politiehooligans waren er bezig met waterkanonnen, ze spoten zelfs bejaarden die wegliepen en geen gevaar opleverden omver. Of er werd met een gummiknuppel ingeslagen op mensen die op een bankje zaten, alleen omdat ze wat van het politieoptreden zeiden.” Lewis zegt niet tegen misbruik van macht te kunnen en volgens hem doet de overheid momenteel niet anders. “Daarom wilde ik in contact komen met mensen die hetzelfde dachten en meemaakten als ik. Dat we dan samen in alle vrede een tegenwicht kunnen vormen. Je wilt niet weten hoeveel mensen er zo over denken, maar aan banden worden gelegd door gecensureerde MSM en social media. Dat gebeurt bij mij ook, maar ik weet hoe ik eromheen moet draaien. Ik weet redelijk goed hoe computers werken en hoe ik ermee om moet gaan. En het gaat bij ons echt niet om opruiende en tot geweld oproepende berichten.”

Dinsdag 3 november was er weer een persconferentie. Lewis had er bij voorbaat al geen vertrouwen in. “Als Rutte zijn hachje wil redden, moet hij geloofwaardig afstand nemen van zijn zogenaamde coronabeleid. Dat deed hij natuurlijk niet, want hij zit er tot zijn nek in. De info wordt echter elke keer zo gemanipuleerd, dat het nog een beetje geloofwaardig lijkt. Daarom werd er dinsdag ook geen algehele lockdown afgekondigd.”

Afbeelding
Afbeelding