Brugklasser Linde neemt de kijker mee naar de les Nederlands.
Brugklasser Linde neemt de kijker mee naar de les Nederlands. Eigen foto

Groevenbeek: een online inkijkje in het schoolleven van een brugger

Algemeen

ERMELO - In de maand januari staan in vele agenda’s de open dagen van de scholen voor voortgezet onderwijs genoteerd. Helaas is het door de corona-maatregelen niet mogelijk om de leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers fysiek op de school te ontvangen.

De scholen zijn daarom druk in de weer met het vinden van alternatieven. Ook Groevenbeek heeft geanticipeerd op de huidige situatie. Er wordt voor alle drie de afdelingen een open huis film gemaakt met de titel: ‘Welkom in onze Groevenwereld’. In december hebben camerateams van mediabedrijf Tortilla Media opnames gemaakt in de vmbo-afdelingen van Groevenbeek Ermelo en Groevenbeek Putten. 

In de open huis film volg je de lesdag van brugklasser. Zo kunnen de kijkers in de film meelopen met de leerling en krijgen op deze manier veel te weten over het vmbo, maar vooral ook wat je als nieuwe brugger allemaal meemaakt in de school. De kijkers kunnen tijdens de live-uitzending ook via een 1 op 1 live-chat vragen stellen aan een team van medewerkers. Maandagavond 11 januari hebben 350 personen de première van de film van Groevenbeek Putten thuis vanaf de bank bekeken. Maandag 18 januari is de afdeling vmbo Ermelo aan de beurt en maandag 8 februari de afdeling tvwo/atheneum/havo.

Uiteraard zijn de films na de première terug te kijken. Dit kan via de website van de school: www.groevenbeek.nl/groep-8/open-dagen .