Afbeelding
NMF Flevoland

Challenge 16: Energie-battle voor bedrijven: Doe mee en draai je energieknop omlaag!

· leestijd 1 minuut Algemeen

FLEVOLAND – Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) daagt via ikdoemeejijook.nl inwoners uit om een jaar lang samen te werken om de Flevolandse voetdruk te verkleinen en daarmee energie en grondstoffen te besparen. Iedereen kan een stap zetten.

Er zijn 48 challenges die gaan over 12 verschillende thema’s. Elke maand staat een ander thema centraal, en elke week is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Je hoeft ze niet alle 48 te doen. Aan één meedoen is al genoeg om samen met de andere deelnemers impact te kunnen maken aan één circulair Flevoland.

Challenge van deze week: Energie- battle voor bedrijven: Doe mee en draai je energieknop omlaag!

Milieubewust en verantwoord ondernemen is ‘hot’. Steeds meer bedrijven en medewerkers zijn bewust van hun voetafdruk en de impact daarvan op de klimaatverandering. Ben je ondernemer en wil je energiezuinig(er) ondernemen? Zet de stap en doe mee met de challenge:  ‘Energie-battle bedrijven: Draai je energieknop omlaag!’ Meld jouw bedrijf aan op: www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook

Duurzaam ondernemen
Steeds meer bedrijven voelen de noodzaak en dragen hun steentje bij, door bijvoorbeeld bewuster met energie om te gaan. Hierdoor wordt niet alleen het milieu gespaard, maar kunnen er ook kosten worden béspaard. Bijvoorbeeld door het gebruik van LED-verlichting, betere isolatie of door extra bewustwording over energiegebruik bij werknemers. Bovendien kan een duurzaam of groen imago bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

Impact challenge vorige week:    

Flevolandse bedrijven namen vorige week enthousiast deel aan de challenge ‘Circulair ondernemen? Kies voor een kleinere voetafdruk.” In één week bespaarden zij daarmee 2,3 kilogram grondstoffen, in één maand 10 kilogram grondstoffen en op jaarbasis 120 kilogram grondstoffen. Verder bespaarden zij 25 kilogram CO2 per week, 110 kilogram CO2 per maand en in een jaar 1.315 kilogram CO2. Stel je voor dat alle Flevolandse bedrijven dat zouden doen, dan besparen we bijna 600 miljoen kilogram CO2 en 54 miljoen kilogram grondstoffen.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland  

Alle challenges in februari staan in het teken van duurzaam ondernemen. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een

Doe mee om samen één grote challenge te creëren en meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl, #ikdoemeejijook