Karina Oosterhuis
Karina Oosterhuis Eigen foto

Hutspot eten voor het goede doel!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Karina Oosterhuis gaat eind augustus de ‘Tour for life’ fietsen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Een wielertocht van acht dagen, van Italië naar Nederland. Een afstand van 1300 kilometer, waarvan 19000 hoogtemeters.

Zes jaar geleden werkte Karina mee als vrijwillig fysiotherapeut. “Ik dacht toen alleen maar: ‘zat ik zelf maar op de fiets’”. Na een verhuizing naar Duitsland voor haar werk als fysiotherapeute kwam ze 4,5 jaar later naar Zeewolde. “Ik vond hier een mooie werkplek en ben inmiddels bezig met mijn master sportfysiotherapie. Ik hou van alle mogelijke sporten, maar in de corona crisis viel alles stil. Omdat ik geen rijbewijs heb vanwege mijn visuele beperking, en niet met het openbaar vervoer wilde reizen, kwamen de muren op me af.”

Als remedie hiertegen begon Karina met wielrennen. “Eerst kleine tochtjes, maar al gauw naar m’n broer in Meppel, vrienden in Papendrecht of naar m’n ouders in Groningen. Langzaam flakkerde de oude droom weer op. Eind november hakte ik de knoop door. Ik ga het gewoon doen. Het doel is het Daniel den Hoed fonds. Zij financieren wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling voor kanker in het Erasmus Mc in Rotterdam.” Als fysiotherapeut begeleidt Karina ook veel patiënten in de revalidatie tijdens en na de behandeling van kanker. “Hun enorme doorzettingsvermogen en veerkracht inspireerde mij om deze tocht te gaan fietsen.”

Als deelnemer moet Karina een minimum sponsorbedrag ophalen. Corona bood haar mooie kansen om online acties op te zetten. Een daarvan is de hutspot-actie. “27 februari ga ik hutspot pakketten bezorgen in Zeewolde. Willemien en Thijs, twee lokale boeren, sponsoren de aardappels, uien en wortels!” Iedereen kan (vóór 26 februari ) een pakket bestellen op www.hutspotzeewolde.nl. Een tasje kost 5 euro en bevat de onbewerkte basis ingrediënten voor hutspot, aardappelen, wortels en uien. “Hutspot eten voor het goede doel. Je moet het alleen zelf nog wel even koken”, lacht Karina.  

Afbeelding
QR code deelneemster Karina Oosterhuis aan Tour for Life