Afbeelding
NMFF

Challenge 28: Terug naar kantoor? Stap op! En pak de fiets.

· leestijd 1 minuut Algemeen

FLEVOLAND – Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) daagt via ikdoemeejijook.nl inwoners uit om een jaar lang samen te werken om de Flevolandse voetdruk te verkleinen en daarmee energie en grondstoffen te besparen. Iedereen kan een stap zetten.

Er zijn 48 challenges die gaan over 12 verschillende thema’s. Elke maand staat een ander thema centraal, en elke week is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Je hoeft ze niet alle 48 te doen. Aan één meedoen is al genoeg om samen met de andere deelnemers impact te kunnen maken aan één circulair Flevoland.

Challenge van deze week: Terug naar kantoor? Stap op! En pak de fiets.

Stap op! De fiets is altijd de beste optie. Kies voor de fiets als je toch op fietsafstand werkt. Wordt ’s morgens lekker wakker op je fiets, voel de wind door je haar en adem de frisse lucht in. Dus stap op en pak de fiets naar je werk! Doe mee met de challenge: “Terug naar kantoor? Stap op! En pak de fiets.’’ Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook

Met de fiets kom je overal en is gezond
Veel werken nog thuis, maar langzaam gaan we ook weer wat vaker naar de werkplek. Gun je auto een dagje vrij. Door vaker de fiets te pakken, stoten we namelijk veel minder CO2 uit. Zo helpen we het klimaat een handje. Steeds meer Flevolanders kiezen voor de fiets als ze naar hun werk gaan. Doe mee met deze fiets-challenge en ontvang als beloning een unieke MooiFlevoland-fietssleutelhanger.

Impact challenge vorige week
Flevolanders kozen vorige week voor de fiets. Elke dag dat je fietst en de auto laat staan bespaar je130 kilogram CO2 per maand. Zo dragen zij bij aan minder CO2-uitstoot en verkleinen daarmee hun Flevolandse voetafdruk.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland
In mei staan de challenges in het teken van ‘schoon vervoer’’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Doe mee om samen één grote challenge te creëren en meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl, #ikdoemeejijook