Afbeelding
Kirill - Unsplash

Petitie tegen plan Datacenter al meer dan 1400 keer ondertekend

Algemeen

ZEEWOLDE – Als de plannen doorgaan wordt in Zeewolde, met een oppervlakte van 166 ha (250 voetbalvelden), het grootste datacenter van Europa gerealiseerd. Stichting Data Truc Zeewolde verzet zich tegen de plannen voor de bouw van het datacenter en is een petitie gestart. Deze is inmiddels al 1428 keer ondertekend. 

Susan Schaap, voorzitter van Stichting DataTruc Zeewolde, deelde haar zorgen (met name over het gebruik en lozen van koelwater) al in het programma Eén Vandaag (uitzending van 17 mei). Andere zorgen die bij de stichting leven zijn: de landschapspijn die het datacenter zal veroorzaken, de afbraak van de leefomgeving, lichtvervuiling, geluidshinder, geen structurele werkgelegenheid, onbestemde restwarmte en vooral ook dat burgers niet gehoord worden. De zorgen worden alleen nog maar groter nu blijkt dat er nog een gebied van 150 ha tussen de A6 en A27 (op Zeewoldens grondgebied) op de nominatie staat voor een cluster datacenters.

“Er wordt een geïdealiseerd beeld geschetst van wat er komen gaat”, aldus Susan Schaap. “De datacenters bewijzen keer op keer geen maatschappelijke bijdrage te leveren aan inwoners van omliggende gemeenten.”

Stichting DataTruc Zeewolde hoopt mede door haar petitie de gemeente op andere gedachten te kunnen brengen en dat de bouw van het datacenter niet door zal gaan.

Meer informatie: https://www.datatruczeewolde.nl

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00