Afbeelding
Eigen foto

Op stoom komen en stoom afblazen

Algemeen

NIJKERK - Even op stoom komen en stoom afblazen! Het kan weer want vanaf 8 juni het stoomgemaal Arkemheen is weer open voor bezoek. 

“Nog wel met de geldende Covid 19-regels”, aldus de organisatie. “Maar onze vrijwilligers zijn blij en zullen de bezoekers met open armen ontvangen.” Het stoomgemaal in de groene polder is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur. En op zaterdag van 10.00-13.00 uur.

Maaldag
Zaterdag 19 juni draait het stoomgemaal er weer op los. Het is de dag voor Vaderdag en wellicht een leuke tip voor een uitje. De stokers en de machinist kunnen van alles vertellen over het monumentale stoomgemaal uit 1882. De machine loopt gesmeerd en de buitenraderen scheppen het water uit de polder.
Ook de natuur rondom het stoomgemaal is een bezoekje waard. Genietend van het groen, het water en de vele weidevogels kom je helemaal tot rust. Ook de moeite waard is de expositie Kijk op de Dijk op de zolder van het bezoekerscentrum (op 1,5 meter afstand).

Volwassenen betalen op zaterdag 19 juni  €4,00, kinderen t/m 14 jaar €2,00. Als het stoomgemaal niet in werking is, is de toegang gratis.
Het stoomgemaal Arkemheen is te vinden op Zeedijk 6 in Nijkerk tussen fietsknooppunt 51 en 52.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56