Afbeelding
Eigen foto

Toeristenbelasting Flevoland gestegen met 7,4%

Algemeen

FLEVOLAND - Voor een overnachting betaal je dit jaar in Flevoland gemiddeld €2,39 toeristenbelasting per persoon, per nacht: een stijging van 7,4% ten opzichte van vorig jaar. Deze toename is een groter dan de landelijke toename van 6,6%. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting.

Toeristenbelasting wordt in rekening gebracht als je overnacht (betaald) in een gemeente waar je niet staat ingeschreven, bijvoorbeeld in een hotel of op de camping. Gemeenten kunnen zelf bepalen of ze dit heffen. Dit kan een vast bedrag per verblijf of een percentage per overnachtingsprijs zijn.

Toeristenheffing sterkst gestegen in Urk, Zeewolde op de tweede plaats
In vier Flevolandse gemeenten werd de toeristenbelasting dit jaar verhoogd. Het tarief steeg het hardst in Urk (+50%), gevolgd door Zeewolde (+18,2%), Noordoostpolder (1,8%) en Almere (1,2%). In Dronten en Lelystad bleef het tarief van de toeristenbelasting gelijk.

Toeristenbelasting in Flevoland aan de hoge kant
Mede door de verhoging naar gemiddeld €2,39, zijn toeristen in Flevoland niet voordelig uit wat toeristenbelasting betreft. Het landelijke gemiddelde is namelijk €1,93 per persoon, per nacht. In Flevoland varieert de toeristenbelasting van €0,95 in Dronten naar €5,64 in Almere.

Wel zijn er gemeenten waar dit bedrag nog veel hoger ligt. Zo betalen toeristen in Amsterdam flink meer toeristenbelasting bovenop de overnachtingsprijs: €10,89. Ook in Ouder-Amstel (€7,90) en Landsmeer (€7,89) valt de toeristenbelasting erg hoog uit.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 3 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 5 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 5 uur geleden