Afbeelding
Un

Geen vogelgriep bij pluimveebedrijven rondom besmette boerderij

Algemeen

ZEEWOLDE - Bij de zes pluimveebedrijven rondom de besmette boerderij in Zeewolde is geen vogelgriep gevonden. Dat meldt Wageningen Bioveterinary Research (WBVR). Het onderzoek werd gedaan bij bedrijven binnen een straal van 3 kilometer van het besmette bedrijf.

Bij het getroffen pluimveebedrijf aan de Duikerweg werden dinsdag 26 oktober circa 36.000 kippen geruimd, nadat de hoog pathogene H5N1 vogelgriep werd vastgesteld. In de 10 kilometerzone rondom dit bedrijf liggen nog 9 andere pluimveebedrijven. Hiervoor is een vervoersverbod afgekondigd. Verder geldt sinds dinsdag in heel het land een ophokplicht.

Preventieve ruiming Barneveld 
Naar aanleiding van de vogelgriepbesmetting in Zeewolde zijn afgelopen woensdag circa 9.500 kippen op een biologisch pluimveebedrijf in Barneveld geruimd. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kwam naar voren dat een bezoeker het bedrijf in Zeewolde heeft bezocht en daarna in een stal met kippen op het bedrijf in Barneveld is geweest. Hierop is het bedrijf verdacht verklaard en is er preventief geruimd. Dit vanwege de grote consequenties bij een eventuele uitbraak op de betreffende locatie waar in een straal van 10 kilometer 277 pluimveebedrijven liggen.

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 16 uur geleden