Afbeelding
Zeewolde Actueel

Centrumondernemers ondersteunen onderhoudscontracten BuurtAED’s

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Stichting BuurtAED Zeewolde zamelt geld in om over twee jaar voor alle BuurtAED’s de onderhoudscontracten te verlengen met vijf jaar. Dit kost al met al 16.000 euro.

Inmiddels hebben al verschillende ondernemers uit het dorp aangegeven het onderhoud voor één AED te willen bekostigen. Martijn Thiele van Mitra drankenspeciaalzaken was de eerste ondernemer die zich aanmeldde. Hij doneert € 516,13 voor één AED. Op vrijdagmiddag 12 november vond hiervan symbolisch de overhandiging plaats. Germa van der Wel, voorzitter van de Stichting BuurtAED Zeewolde, was speciaal ervoor samen met secretaris Nicole Calis naar de drankenzaak aan het Raadhuisplein gekomen. 

Op 8 oktober 2018 werd in Zeewolde de eerste BuurtAED van de Hartstichting geplaatst. Daarna volgden er nog dertig andere BuurtAED’s. Extra bijzonder was dat het hiervoor benodigde geld (€ 50.540,-) in drie maanden tijd door de Zeewolder bevolking op tafel werd gelegd. De Hartstichting garandeerde voor elke BuurtAED een onderhoudscontract voor een periode van vijf jaar. Op 22 oktober 2023 loopt het eerste onderhoudscontract af van de AED op de Almereweg. Dit lijkt nog ver weg, maar de Stichting BuurtAED Zeewolde wil niet voor nare verrassingen komen te staan en is nu reeds in gesprek gegaan met de huidige onderhoudspartner Procardio. Daarbij werd er een offerte aangevraagd voor de verlenging van het contract voor alle BuurtAED’s voor een periode van nog eens vijf jaar. De stichting wil alles op alles zetten om vóór 22 oktober 2023 de benodigde € 16.000,- bij elkaar gespaard te hebben. Tot het onderhoud behoren onder meer: 24/7 bereikbaarheid bij storing aan de AED, mogelijk tijdelijke inzet van een vervangende AED, uitlezen van de AED, het ter beschikking stellen van de ECG-gegevens aan de behandelend arts, psychologische ondersteuning aan de hulpverleners, gratis ondersteuning bij vragen over apparatuur, inzet, wet- en regelgeving, accessoires enz, automatische toezending van vervangende materialen, regulier onderhoud en niet in de laatste plaats geen doorberekening van arbeidsloon en voorrijkosten.