Afbeelding
Unsplash

Vuurwerkverbod grote gevolgen voor De Leeuw Tweewielers

· leestijd 1 minuut Algemeen

DEN HAAG - Het demissionaire kabinet heeft de knoop doorgehakt; er komt een vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling.

Lange tijd werd er gewikt en gewogen over een landelijk vuurwerkverbod. Na dringende oproepen van burgemeesters en artsen om vuurwerk te verbieden is het besluit dan toch genomen.

In Zeewolde zou De Leeuw Tweewielers dit jaar het enige verkooppunt van vuurwerk zijn. De Welkoop organisatie had al eerder besloten helemaal geen vuurwerk meer te verkopen. “Dat gaat bij ons ook niet meer terugkomen.”

Bij Sebastian de Leeuw, eigenaar van De Leeuw Tweewielers aan de Stevinweg, moet het nieuws nog indalen. De jaarlijkse vuurwerkverkoop is in de winterperiode een grote bron van inkomsten. Door de maandenlange winkelsluiting vanwege de corona lock-down zijn deze inkomsten driedubbel zo hard nodig. Het loopt al snel in de duizenden euro’s die de ondernemer misloopt. Helemaal nu De Leeuw dit jaar het enige verkooppunt zou zijn. “Dit hakt er echt gigantisch in”, laat Sebastian ontsteld weten, “twee jaar op rij zo’n klap te verduren te krijgen is vrijwel niet te overbruggen.” De ondernemer zegt nul overheidssteun te krijgen. “Dit kost me mijn kop.”

Sebastian zou het nog begrijpen als zijn omzetderving vanwege het opgelegde vuurwerkverbod zou worden vergoed. “Met een algeheel vuurwerkverbod in de toekomst en de zorg ontlasten ben ik het helemaal eens, maar niet onder het mom van corona. Het samenkomen door vuurwerk te verbieden ga je hier niet mee tegengaan. Ik heb het idee dat er een politiek spelletje wordt gespeeld. ” Het verbod heeft grote gevolgen voor de jonge ondernemer, die de afgelopen jaren hard heeft gewerkt om zijn rijwielzaak op te bouwen. “Niet alleen zakelijk maar ook privé”, laat hij ontredderd weten, “nu maar onderzoeken wat nu te gaan doen…”

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 8 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 10 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 10 uur geleden