Afbeelding
Eigen foto

Harten Slotjes voor Stichting Buurt AED Zeewolde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Stichting Buurt AED Zeewolde heeft vóór oktober 2023 geld nodig om de onderhoudscontracten voor de Buurt-AED’s weer voor 5 jaar af te sluiten. Meerdere initiatieven zijn al voorbijgekomen voor het inzamelen van geld. Vanaf 15 februari is hier een nieuw initiatief bijgekomen; Harten Slotjes. 

Naar aanleiding van de actie van De Leeuw Snacks, die slotjes in de vorm van een hart in het kader van Valentijnsdag weggaf bij een bestelling en deze  op te hangen bij het parkje aan Marktpad/Pioniersweg, is er een actie op poten gezet. De slotjes kunnen nu voor € 2,50 per stuk gekocht worden bij de Leeuw Snacks, bedoeld om ook weer aan de hekjes bij het parkje op te hangen. Van elk verkocht slotje gaat € 1,25 naar Stichting Buurt AED Zeewolde voor de onderhoudscontracten.

“Het is een fantastische actie, waarbij het draait om saamhorigheid. Niet alleen om je liefde voor elkaar te bekrachtigen, maar ook om er met elkaar voor te zorgen dat de Buurt AED’s onderhouden kunnen worden. Dit is belangrijk om zo de unieke dekking die we in Zeewolde hebben, met op dit moment 32 Buurt-AED’s, te kunnen waarborgen.
Er moet 16 000 euro worden opgehaald; inmiddels zijn we op de helft. Dat betekent echter wel dat we nog zeker 8 000 euro moeten ophalen. Elke actie is dus mooi meegenomen, ook al lijkt oktober 2023 nog ver weg. Ondanks dat we nog zo n 1 euro per huishouden nodig hebben, heeft dit wel de aandacht nodig. Het is ook mooi om te zien dat dit ook gebeurt door allerlei initiatieven vanuit de samenleving zelf”, laat een trotse Germa van der Wel, voorzitter van de Stichting BuurtAED Zeewolde, in een reactie weten.

Van Leeuwen van de Leeuw Snacks reageert nuchter: “Het is belangrijk dat het geld bij elkaar komt en als wij met een kleine bijdrage en het verkooppunt van de slotjes hierbij kunnen helpen, dan doen wij dit graag voor Zeewolde.”

Vanaf dinsdag 15 februari zijn de slotjes dus te koop bij de Leeuw Snacks aan de Kerkstraat. De actie zal zeker tot en met maart duren. De verwachting is dat het hek dan ook helemaal vol zal hangen met slotjes.

Meer informatie over Stichting Buurt AED: www.buurtaedzeewolde.nl