Afbeelding
Foto: Eigen foto

Creatievelingen gezocht om saaie muur op te pimpen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – De steeg tussen visspeciaalzaak Chris Koelewijn en FlevoMeer Bibliotheek wordt best veel gebruikt als doorgang naar en van het centrum. Helaas maakt de lange grijze saaie muur het nu niet echt een aangenaam stukje wandelgebied. Als het aan ondernemers Wilco van Leeuwen, Chris Koelewijn en William de Graaf ligt gaat dit snel veranderen!

Het idee is om de enorme vlakken beton waaruit de muur is opgetrokken door een aantal lokale creatievelingen / kunstenaars op te laten pimpen. Het initiatief komt uit de onuitputtelijke creatieve koker van ondernemer Wilco van leeuwen (De Leeuw Snacks). Hij benaderde zijn overbuurmannen Chris Koelewijn en William de Graaf van de visspeciaalzaak. Het idee werd omarmd, want ook zij bleken al een tijdje met het idee rond te lopen de muur op te willen leuken. Het idee werd vervolgens aan de gemeente voorgelegd. “Daar werd positief op het idee gereageerd, mits een en ander binnen de kaders blijft”, aldus Wilco. En zo kan de saaie grijze muur in de steeg omgetoverd worden tot een kunstwerk.

Voorwaarden
“Om dat te realiseren zijn wij nu op zoek naar een zevental creatievelingen / kunstenaars uit Zeewolde die ieder een vlak aandurft”, licht Wilco toe. “Er zijn wel een paar voorwaarden; het buitenste vlak (aan de kant van de Kerkstraat) bij de visboer moet een connectie hebben met ‘vis’ en het andere buitenste vlak (aan de kant van de parkeerplaats) een connectie met de liefdesslotjes die aan de hekken bij het parkje hangen. Het overige deel moet een verhaal vertellen over Zeewolde. Verder is het helemaal aan de creativiteit van de kunstenaars hoe hij of zij dit verder gaat invullen.”

Durf jij het aan?
De eerste creatieve Zeewoldenaren hebben zich al aangemeld. De initiatiefnemers zouden het geweldig vinden als de muur beschilderd wordt door kunstenaars van verschillende leeftijden. “En dat mensen van heine en verre het kunstwerk straks komen bekijken. Dat zou fantastisch zijn!”

Durf jij het aan? Maak vast een schets en deel deze in de reacties en wie weet mag jij wel het grote werk gaan doen! 

Aanmelden kan via Facebook of Instagram