Afbeelding

Bewoners appartementencomplex het Ravelijn zijn vies en stinkend trappenhuis zat

Algemeen

ZEEWOLDE – Het trappenhuis onder het appartementencomplex het Ravelijn, dat tevens toegang biedt tot de openbare ondergrondse parkeergarage, wordt in de avonduren en weekends met grote regelmaat gebruikt als schuilplek tegen regen en kou.

De viezigheid en rotzooi die dit met zich meebrengt zijn de bewoners een doorn in het oog. “Als je als gast van de gemeente Zeewolde via de parkeergarage een bezoek wil brengen aan het winkelcentrum of het gemeentehuis, dan moet je je eerst een weg banen door de vuilnis dat is achtergelaten”, vertelt de heer De Vries, die zondagmorgen 18 september op foto’s vastlegde hoe hij het trappenhuis aantrof: een winkelwagentje ondersteboven, bierdoppen, peuken, plastic verpakkingen en zakken. “Wat niet te zien is op de foto’s is de penetrante urinelucht die in deze ruimte hangt. Deze smerige lucht dringt ook regelmatig door naar onze privéruimten zoals de gang naar onze kelderboxen en onze parkeergarage.”

Zelf woont De Vries sinds een jaar in het appartementencomplex. “Maar deze overlast bestaat al veel langer. Bewoners van het appartementencomplex het Ravelijn klagen al jarenlang bij de gemeente, zeker ook weer in de afgelopen periode. Zij worden vriendelijk te woord gestaan door ambtenaren. Er wordt meegesproken over mogelijke oplossingen maar vervolgens gebeurt er niets.”

Sommige bewoners van het appartementencomplex zijn zich nu aan het beraden over mogelijke juridische stappen tegen de gemeente ‘in verband met de daling van het woongenot en het risico van waardedaling.’

De gemeente bevestigt in een reactie dat er inderdaad gesprekken zijn gevoerd. “Het heeft zeker onze aandacht. Er wordt op dit moment een advies geschreven voor het college met diverse oplossingen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Lions bereiden zich voor op 6e editie van de Polderrally Algemeen Instagram 7 feb, 23:03
Afbeelding
Naut Smetsers loopt 'Muskathlon' voor het goede doel, in Ghana! Algemeen Instagram 7 feb, 22:45
Afbeelding
Polderband BROZ viert 50-jarig bestaan met rondtoer door Flevoland Cultuur Instagram 7 feb, 14:00