Afbeelding
Foto: Meer Bomen Nu

Gratis ‘tweedehands’ bomen en struiken in Zeewolde

Algemeen

ZEEWOLDE - Op 4 maart geeft de Bomenhubs in Almere en Zeewolde 10.000 bomen gratis weg. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij ‘Meer Bomen Nu’ om bomen te komen halen.  

Op een bomenhub kunnen zaailingen die op één plek ongewenst zijn gebracht worden en door mensen die bomen willen planten weer opgehaald worden. De verplantmethode is circulair, logisch, gratis en helpt klimaatverandering tegen te gaan, biodiversiteit te herstellen onze omgeving te vergroenen!  

Dankzij enthousiaste vrijwilligers raakt de campagne ook in Flevoland steeds meer op gang. Een club enthousiaste vergroeners heeft in de afgelopen maanden wel 10.000 bomen en struiken verzameld in Flevoland. Deze boompjes stonden op plekken waar ze niet groot mogen worden. De zaailingen zijn van (veelal inheemse) bomen en struiken en zijn tussen de 50 en 200 cm. Ook slieten en staken van wilgen en populieren kunnen weer nieuwe bomen worden, deze zijn gemiddeld 200 cm. Stekken van geliefde struiken zoals de vlier zijn 50 cm. “Een ‘bosje bomen’ van 20 past al zo in de fietstas!”

Belangstellenden die een gratis boom willen komen halen, of zich willen aanmelden als vrijwilliger, kunnen dat doen via deze link

In Zeewolde kan men zaterdag 4 maart van 10.00 - 13.00 uur bomen afhalen bij de Bomenhub op de Ibisweg 14.