Wethouder Erik van de Beld hielp mee met de bouw van een pergola bij dagbesteding SternZorg
Wethouder Erik van de Beld hielp mee met de bouw van een pergola bij dagbesteding SternZorg Foto: Zeewolde Actueel

Handen uit de mouwen voor Zeewolde doet!

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE –  In het kader van NL Doet waren er ook in Zeewolde weer vele enthousiaste vrijwilligers die op 10 en 11 maart hun mouwen hebben opgestroopt om te helpen bij tal van klussen bij maatschappelijke organisaties, verenigingen en clubs.

Via Zeewoldevoorelkaar meldde wethouder Erik van de Beld zich vrijdag 10 maart als vrijwilliger bij SternZorg aan de Sternweg. Daar waren wat extra handen nodig bij het bouwen van een pergola om daar druivenstokken tegen aan te planten. Daarmee zijn de druiven straks meer toegankelijk voor de deelnemers van de dagbesteding.

SternZorg biedt gevarieerde dagbesteding in een groene, rustige omgeving aan ouderen met geheugenproblemen en aan mensen die niet in het reguliere werk terecht kunnen. “Ik heb me aangemeld voor deze klus vanwege het mooie werk wat ze hier doen”, vertelde de wethouder tijdens de koffiepauze. “Ik probeer elke week op bezoek te gaan bij een organisatie die iets doet in Zeewolde en hier was ik nog niet geweest.”

Ondanks het niet zo fraaie weer klusten de vrijwilligers flink door. Binnen een kleine dag stond er een prachtige pergola, gemaakt met hout van het eigen terrein. Hilda Kors, begeleider bij SternZorg, was er heel blij mee. “Dit zijn klussen waar we normaal niet aan toe komen. Dan is het fijn als je extra hulp krijgt. Ook is het leuk om de wethouder te kunnen laten zien wat je aan het doen bent.”


- Zeewolde Actueel

Zeewolde vierde vrolijke en gemoedelijke Koningsdag 2024 Algemeen Instagram 16 uur geleden
Afbeelding
JOVD Flevoland boos over ontbreken Dronten en Zeewolde in brief tegen antisemitisme: "Dat hoort een no-brainer te zijn" Politiek 16 uur geleden
Waar moet deze...?
En Zeewolde kruiste weer eens de buizen..! Algemeen Instagram 17 uur geleden