Afbeelding
Foto: Puur Zeewolde

Duik in de Wereld van Vrijwilligerswerk: Maak Kennis met Jan Cappetijn

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Op 7 december vieren we de Dag van de Vrijwilliger, een dag gewijd aan het erkennen van de onschatbare bijdragen van vrijwilligers. Bij Puur Zeewolde vormen vrijwilligers het kloppende hart van de organisatie, waar ze actief betrokken zijn bij het organiseren van lokale festiviteiten, het ondersteunen van activiteiten, bezoekers de weg wijzen, of simpelweg een helpende hand bieden.

Een opvallende vrijwilliger bij Puur Zeewolde is Jan Cappetijn, een geboren Limburger die hier belandde vanwege zijn carrière als beroepsmilitair. Laten we in zijn verhaal duiken en ontdekken wat vrijwilligerswerk bij Puur Zeewolde zo bijzonder maakt voor deze enthousiaste deelnemer.

Jan Cappetijn werd aangetrokken tot vrijwilligerswerk bij Puur Zeewolde door een uitnodiging van Corry Opgelder van het Flevo Direct Uitzendbureau, die geloofde dat het iets voor hem zou zijn. Destijds was Jan sportzaalbeheerder bij Het Baken. Het enthousiasme van Corry overtuigde hem om lid te worden van Puur Zeewolde, vooral omdat hij bekend staat om zijn vlotte babbel en gemakkelijke sociale interactie. Zijn deelname begon bij het promotieteam, waar hij zijn communicatieve vaardigheden kon inzetten.

Als promotievrijwilliger begint een typische dag voor Jan met het op tijd verschijnen op de locatie, gekleed in het juiste tenue bij de kraam. Daarna begint het echte werk: het actief aanspreken van voorbijgangers en hen enthousiast maken over de diversiteit van Zeewolde. Jan geniet van de boeiende gesprekken die voortkomen uit het delen van informatie over wandelen, fietsen, watersportactiviteiten en levendige evenementen die de stad te bieden heeft.

Volgens Jan zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede vrijwilliger simpel: plezier hebben in het werk, vrij zijn van verlegenheid en gemakkelijk kunnen praten. Een succesvolle vrijwilliger pakt taken met volle energie aan, benadert anderen zonder aarzeling en knoopt gemakkelijk een praatje aan.

Puur Zeewolde waarborgt betrokkenheid en tevredenheid van vrijwilligers door actief te luisteren en respect te tonen. Ze begrijpen dat blije vrijwilligers de sleutel zijn tot een succesvolle samenwerking. Basisbehoeften, zoals drinken en eten, worden goed verzorgd om ervoor te zorgen dat vrijwilligers zich gewaardeerd voelen.

Aan iedereen die overweegt vrijwilligerswerk te doen bij Puur Zeewolde, zegt Jan: absoluut doen! Het is niet alleen een leuke manier om activiteiten en Zeewolde te promoten, maar ook een kans om het eigen dorp op een nieuwe manier te ontdekken.

Als een bevlogen lid van het promotieteam inspireert Jan niet alleen voorbijgangers, maar hoopt hij dat ze vooral onthouden hoe gezellig het hier is en dat er altijd iets leuks te beleven valt. Hij spoort bezoekers met een glimlach aan wat ze hier kunnen doen zodat ze met een schat aan herinneringen naar huis te gaan en moedigt hen aan om terug te komen voor nog meer ontdekkingen.

Ben je geïnspireerd en enthousiast om deel uit te maken van Puur Zeewolde? Stuur dan een e-mail naar secretaris@puurzeewolde.nl en ontdek hoe jij als vrijwilliger het verschil kunt maken. Op deze Dag van de Vrijwilliger moedigen we iedereen aan om betrokken te raken en bij te dragen aan de bloeiende gemeenschap van Zeewolde.

Dit is een partnerbijdrage van:
Stichting Puur Zeewolde