Afbeelding
Foto: EBS RRReis

Regiotaxi biedt tijdelijke oplossing voor speciale groepen mensen bij uitval bussen

Algemeen

FLEVOLAND - Op dit moment rijden er minder bussen in Flevoland vanwege een personeelstekort bij EBS. Om reizigers zoveel mogelijk op weg te helpen, biedt de provincie Flevoland een tijdelijke oplossing met de inzet van de Regiotaxi.

De Regiotaxi biedt een tijdelijke oplossing voor speciale groepen mensen. Zoals aan leerlingen in het bijzonder onderwijs, ouderen en mensen met een lichamelijke of lichtelijke mentale beperking. Mensen die gebruikmaken van het busvervoer en geen ander alternatief hebben (zoals een auto, carpoolen, fiets, het reizen op een ander moment), kunnen tot 14 april zonder extra kosten gebruik maken de Regiotaxi.

De provincie benadrukt dat het gebruik van de Regiotaxi een tijdelijke oplossing is en alleen bedoeld is voor mensen die echt geen andere mogelijkheid hebben om te reizen. “De Regiotaxi heeft een beperkte capaciteit. Het lukt daarom niet om buslijnen waar tientallen leerlingen gebruik van maken te vervangen.”

Nieuwe dienstregeling

Vermeld wordt dat vanaf 14 april busvervoerder RRReis een nieuwe en verbeterde dienstregeling zal rijden. Via de reisplanner is dan vooraf zichtbaar welke ritten er rijden.

De werkwijze om gebruik te maken van de Regiotaxi is hier te lezen.

De Regiotaxi is na 14 april weer beschikbaar volgens de gebruikelijke voorwaarden. Meer informatie hierover zie: webpagina Regiotaxi Flevoland.

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31