Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Repair Café in De Meermin

Algemeen

ZEEWOLDE - Vrijdagochtend 26 april vanaf half tien zijn alle eigenaren van kapotte stofzuigers, hogedrukspuiten, keukenmachines en andere haperende spullen welkom in de Meermin. Tot twaalf uur zetten de Repairders zich in om te helen wat stuk was. 

Goed voor de portemonnee en het milieu. Dat vinden ze ook in Brussel. Daar is een Commissievoorstel gedaan dat een stapje in de goede richting lijkt. Maar het is een baby-stapje, zoals onlangs in een krantenartikel viel te lezen. Fabrikanten hoeven producten binnen de garantietermijn alléén te repareren als dat goedkoper is dan vervangen. “Terwijl reparatie vaak verrassend makkelijk is”, zegt oprichter Martine Postma van de stichting Repair Café International. Wereldwijd zijn er 2.600 Repair Café’s, waarvan 600 in Nederland! “Dan zit er één draadje los, dat je gewoon kan vastmaken. Of een apparaat hoeft alleen schoongemaakt te worden.” Hoewel ze blij is dat het Commissievoorstel, dat meermaals werd uitgesteld, er nu eindelijk is, had ze wel graag gezien dat fabrikanten bijvoorbeeld een reparatiehandleiding openbaar moesten gaan maken. Of verplicht zouden worden om vervangende onderdelen breder beschikbaar te stellen.

“Zijn wij toch maar goed bezig als Repair Café én als Repair-klanten!”

Het advies is om niet op de valreep te komen met apparaten... “Alleen het openmaken ervan kost al een uur... als het tegenzit!”

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00