Gerrit Foppen (rechts) strikte oud-Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp voor de jury.
Gerrit Foppen (rechts) strikte oud-Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp voor de jury. Eigen foto

Fiets ‘m d’r in belooft weer spectaculair gebeuren te worden

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Na het geweldige succes van vorig jaar wordt bij de haven van de RCN aan het eind van de zomervakantie, op zaterdag 17 augustus, ook dit jaar het spectaculaire Fiets ‘m d’r in gehouden. De inschrijving start 1 mei a.s.

Fiets ‘m d’r in was jarenlang onderdeel van het populaire TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht. Voor (de RCN in) Zeewolde wordt het na 2019 en 2023 de derde editie. Vorig jaar waren er 35 deelnemers, van wie het merendeel van het vakantiepark zelf afkomstig was. Voor dit jaar heeft organisator Gerrit Foppen de max op veertig deelnemers gezet. Daarbij geldt: vol = vol. Inschrijven is vanaf 1 mei a.s. mogelijk via gerritfoppen@live.nl.

Bekende namen 

Burgemeester Gerrit Jan Gorter zal op 17 augustus het startschot geven voor de Zeewolder editie van Fiets ‘m d’r in. De presentatie van het altijd weer vermakelijke gebeuren is de vakantiezaterdag in handen van Johan Vlemmix, die zelf liefst honderd keer meedeed aan Te land, ter zee en in de lucht. Voor de jury strikte Gerrit Foppen dit jaar de bekende Zeewolder BN’er Henk Krol en de eveneens regelmatig in Zeewolde verblijvende oud-Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

Tot de prijzen dit jaar behoren onder meer een nieuwe fiets, kaarten voor Formule 1, een spellenpakket, een boodschappenpakket en een etentje voor vier personen in de nabijgelegen brasserie.