Met een nagelschaartje doe je er lekker lang over...
Met een nagelschaartje doe je er lekker lang over... Foto: Zeewolde Actueel

Vogelsteeg officieel geopend

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Op Koningsdag werd de Vogelsteeg feestelijk geopend met een ludiek moment: de Zeewolder creatieveling Mark Veerman overhandigde burgemeester Gerrit Jan Gorter een nagelschaartje om het lintje door te knippen.

In zijn kenmerkende impressionistische en kleurrijke stijl heeft Mark Veerman de gebouwen van de tien Zeewolder basisscholen afgebeeld op de vijf elektriciteitskasten in de Vogelsteeg. Deze scholen hebben bijgedragen aan het project Vogelsteeg. Elke school heeft vier vogelhuisjes beschilderd, wat veertig huisjes opleverde, verwijzend naar het 40-jarig jubileum van Zeewolde. Onder elk vogelhuisje bevindt zich een naamplaatje waarop staat welke school het huisje heeft versierd.

Op de zijkanten van de elektriciteitskasten heeft Veerman de silhouetten afgebeeld van mensen die het project op verschillende manieren hebben ondersteund.

Mark Veerman heeft al een groot aantal elektriciteitskasten in het centrum, en één in de Polderwijk, beschilderd. De burgemeester is enthousiast over de opgefleurde elektriciteitskasten, maar haalde ook de beschilderde muur in de Schildersteeg nog even aan, waar Mark Veerman ook een deel voor zijn rekening nam. “Deze kunstwerken fleuren het dorp op.”

Een cadeautje voor de burgemeester
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding