Afbeelding
Foto: EHBO vereniging Zeewolde

EHBO Zeewolde krijgt les van de professionals

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Onlangs kregen vijftig EHBO’ers van EHBO vereniging Zeewolde een bijzondere trainingsavond, waarin de professionele hulpverlening alle ins en outs van hun vak vertelden en lieten zien.

Onder aanvoering van Brusten Lassche, Bevelvoerder van de brandweer Zeewolde, gingen de deuren van brandweerkazerne open om zo de perfecte plek voor een leerzame lesavond te creëren. Alle vragen rondom de brandweer werden uitvoerig beantwoord.

Michel (Ambulancechauffeur) kwam met zijn collega Minanda (Ambulanceverpleegkundige) en leerden de EHBO’ers alles rondom hun werk. Minanda liet op enthousiaste wijze zien waarmee een ambulance is uitgerust, wat zij allemaal kunnen, maar ook wanneer er een tweede ambulance wordt ingezet of zelfs de traumahelikopter noodzakelijk is. En Michel hield een zeer interessante presentatie over alles wat er bij komt kijken wanneer zij bij een incident noodzakelijk zijn.

Rene (Meldkamercentralist) vertelde wat er gebeurd als je 112 belt en wat er allemaal bij komt kijken om de professionele hulpverlening zo snel mogelijk op de plek van een incident te krijgen.

Aan het einde van de lesavond was er een demonstratie van wat er bij komt kijken rondom een reanimatie. Een mooie samenwerking tussen burgerhulpverlening en de profs.

Als ooggetuige van een ongeval kan je cruciale hulp bieden. “En als je dan 112 belt, en de geoliede machine van professionele hulpverlening komt op gang, hoe fijn is het dat je dan de sirenes in de verte hoort van deze vakmensen die er voor gekozen hebben in hele nare situaties alles te geven voor een mens/dier in nood. Petje af voor onze profs!”

Wil jij ook weten wat je moet doen, ga dan naar www.ehbozeewolde.nl  en geef je op!