Afbeelding
(Tania Bryson - Unsplash)

Allerzielen; in dierbare herinnering

Cultuur

ZEEWOLDE - Van oudsher wordt jaarlijks op 2 november - Allerzielen - stil gestaan bij dierbare overledenen. Niet alleen in kerken, ook op andere plaatsen worden de gestorvenen ‘in het licht gezet’ door om 19.00 uur een lichtje voor het raam of buiten te zetten, als teken van verbondenheid in verlies en verdriet. 

Normaliter bezoeken veel inwoners van Zeewolde jaarlijks de traditionele Allerzielenbijeenkomst op de algemene begraafplaats. Deze gaat echter in verband met corona niet door. De website Memori.nl biedt een mooi alternatief om te herdenken en gedachten te delen. 

Met 500.000 reacties in een half jaar tijd is Memori.nl het grootste herinneringsplatform van Nederland. Hier worden massaal foto’s, video’s, (kinder)tekeningen, teksten, anekdotes en verhalen vanuit alle hoeken van de wereld gedeeld door familie, vrienden, kennissen, buren, collega’s, zakenrelaties en mensen ver weg. Virtueel een kaarsje aansteken kan ook. Door alle persoonlijke bijdragen wordt een ‘koud’ overlijdensbericht zo een warme herinneringsplaats.