Afbeelding
Vintage Volkswagen Verhuur.

Zorgeloos genieten van Tulpenroute

Cultuur

FLEVOLAND - Dit jaar gaat de Tulpenroute door, maar vanwege corona wel iets anders dan we gewend zijn. ā€œWe willen te veel drukte langs de routes voorkomen en toch iedereen laten genieten van de Tulpenroute. Daarom zochten we contact met Avontuurlijk Flevolandā€, aldus de organisatie van Tulpenroute Flevoland.

Belangeloos hielpen Bert Jan Idzinga en Jurgen Zwaan van Avontuurlijk Flevoland de organisatie om een programma op te zetten, waarmee autoroutes zonder te veel drukte kunnen worden gereden. De beide ondernemers uit Dronten ontwikkelden eerder dit jaar het Rondje Zuyderzee, een actieve route voor groot en klein langs Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde. ā€œMet je smartphone kun je een route volgen. De iziTravel app geeft je onderweg interessante informatie over de omgevingā€, vertelt Jurgen Zwaan enthousiast. ā€œBijvoorbeeld over de lokale historie, natuur en ondernemers.ā€

Tijdslot
Dit jaar zijn er drie autoroutes in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Er zijn per route twee of drie verschillende startlocaties. Deelnemers kiezen een dag en tijdstip waarop zij de route willen rijden en kopen hiervoor een ticket via de website van Tulpenroute Flevoland. Op de gewenste dag scan je op de startlocatie een code, waarna je de route kunt rijden door de gemeente Dronten, Zeewolde of Lelystad.

Evenals andere jaren, kom je tijdens de Tulpenroute langs de mooiste tulpenvelden. Onderweg zijn er locaties, waar je even de benen kunt strekken. Er is een mooi aantal ondernemers, waar je volledig coronaveilig kunt rondkijken.

Meer informatie: www.tulpenrouteflevoland.nl

Afbeelding
Man gewond na val te water van schip bij IJsseloog: KNRM Urk en kustwacht schieten te hulp 112 17 apr, 15:00
Afbeelding
Help de bij! Ingezonden Instagram 17 apr, 12:57
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd Ingezonden 17 apr, 12:52