Schutsluis Zeewolde
Schutsluis Zeewolde (Wim van der Es)

Recreatieseizoen weer van start; schutsluis ‘De Spieghel’ weer open

Cultuur

ZEEWOLDE - Met hagel en zelfs sneeuwbuien is het recreatieseizoen 2021 nogal winters van start gegaan. Maar het onstuimige weer weerhield sommige mensen er niet van om de camping op te zoeken of met de boot het ruime sop te kiezen. 

Zo is in Zeewolde het eerste jacht al weer door de sluis ‘De Spieghel’ gegaan. Deze schutsluis in het Havenkwartier is vanaf 1 april weer open. 

In- en uitvaren van de sluis, die handmatig wordt bediend, kan alleen in het vaarseizoen van 1 april tot 1 oktober. De sluis wordt zeven dagen per week bediend. De laatst mogelijke schutting is om 19.40 uur. In de zomermaanden, van 1 juni tot en met 31 augustus kan dat nog een uurtje later, namelijk om 20.40 uur. 

De doorvaart door de sluis is gratis. De schutsluis is toegankelijk voor boten met een maximale diepgang van twee meter. De verwachte tijd om door de schutsluis te varen is circa 20 minuten en het verval is ruim vijf meter.

De sluis in het Havenkwartier in de Polderwijk werd in 2020 voor het eerst in gebruik genomen. Het is een verbinding van het Wolderwijd naar de Blauwe Diamant, waarvanuit je verder kan richting de Hoge Vaart. 

Meer informatie: www.zeewolde.nl/havens-en-ligplaatsen-in-zeewolde