Afbeelding
logo

Vrijdag Blijdag Zomereditie biedt uitdagende gratis kinderworkshops

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Kom dansen, zingen en ontdekken deze zomer! Tijdens de zomervakantie organiseert FlevoMeer Bibliotheek uitdagende, creatieve workshops in het kader van Vrijdag Blijdag. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen hun creativiteit ontwikkelen met een dansworkshop, knutselen met echte prinsessen en zingen en dansen met de voorleespoppen Jip en Elly.

Stempels maken 
Op 23 juli gaan kinderen van 6-12 jaar aan de slag met zelfgemaakte stempels, drukkersinkt en inktrollers. Dat gebeurt onder leiding van Hiky Helmantel, die ondermeer de tekeningen in het Willewete prentenboek ‘De Kat’ heeft gemaakt. Je kunt van losse onderdelen een kat stempelen/drukken en hier van alles bij bedenken. Met letterstempeltjes kun je er dan ook nog een leuke tekst bij maken. Trek wel kleding aan die vies mag worden. De bibliotheek zorgt ook voor bescherming.

Technisch knutselen
Alle kinderen van 8 tot en met 12 jaar zijn op vrijdag 30 juli van harte welkom om technisch te knutselen met de TechChicks. Samen gaan jullie een trilbotje maken. Dit botje heeft als basis een dopje. Je kunt uit meerdere formaten kiezen, zodat je lekker je eigen fantasie tot leven kunt brengen. Ook kan je zien dat je iets leuks kunt maken van afval.

Lydia’s Voorleespoppen
Jip en Elly zijn twee vrolijke, ondeugende handpoppen die maar wat graag op avontuur gaan. Als poppenspeelster Lydia Zwart uitgenodigd wordt om voor te lezen in de bibliotheek gaan ze dan ook graag met haar mee. Kom op vrijdag 6 augustus luisteren naar spannende en grappige verhalen, maak kennis met de leukste handpoppen van Nederland en ontdek dat je met een beetje fantasie kunt worden wat je wilt! Alle kinderen van 3-8 jaar zijn van harte welkom.

Little Princess Party
Vorig jaar was de komst van Little Princess Party al een groot succes voor de allerkleinsten en daarom komen de prinsessen dit jaar weer langs. Op vrijdag 20 augustus kunnen alle kinderen van 4 jaar en ouder kunnen lezen, knutselen en op de foto met de bekende IJsprinses en Beauty.

Reserveren verplicht
Kaarten voor de Vrijdag Blijdagen zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde.
Vrijdag Blijdag zomereditie is van 15.00 - 16.00 uur.
De toegang is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht.
Er is slechts beperkt plek, dus wees er op tijd bij.

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport gisteren