Winnende foto met Ziva en Zinzi
Winnende foto met Ziva en Zinzi Linda Wouters

Prijsuitreiking fotowedstrijd ‘Een zomer in Zeewolde’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Afgelopen zomer riep stichting Puur Zeewolde (voorheen beter bekend als VVV Zeewolde) voor de fotowedstrijd ‘Een zomer in Zeewolde’ vakantiegangers en thuisblijvers op hun favoriete zomerplek in Zeewolde op de foto te zetten en in te sturen. Dat iedereen dat op een andere manier beleeft, was te zien aan de enorme variatie aan inzendingen. De drie winnaars kregen afgelopen zaterdag hun prijs overhandigd door familie Poelman (Camping Erkemederstrand) en Jakob de Vries (bestuurslid Puur Zeewolde).

De hoofdprijs, een weekendje weg naar Camping Erkemederstrand, werd ‘op afstand’ overhandigd aan Linda Wouters uit Zundert. Helaas kon zij niet zelf aanwezig zijn door werkzaamheden maar liet wel weten uit te kijken naar een volgend bezoek in Zeewolde. “Fantastisch om te zien dat niet alleen zij maar ook haar suppende honden Ziva en Zinzi zoveel plezier beleven aan een vakantie in Zeewolde”, aldus Kevin Poelman eigenaar en sponsor van deze hoofdprijs. Namens Puur Zeewolde overhandigde Jakob de Vries de prijzen aan de andere twee winnaars. Dit nadat hij had uitgelegd dat het publiek mocht stemmen op de voorselectie van de vakjury, wie een, twee en drie werd. 

De tweede prijs, een canvas uitvergroting van de foto ging naar Monique Verschueren uit Almere. Iedere zomer komt zij regelmatig met haar gezin naar Zeewolde om te genieten van het mooie strand en de rust. Dat het strand ook het favoriete plekje is van haar zoon, is wel te zien aan het plezier dat van de foto afspat.

Rachelle Renes ontving de Zeewolder hoodie (derde prijs). Zij haalde net één punt meer dan de inzending van haar vader. Zij woont hier nog niet zo lang maar heeft al wel ontdekt dat je hier heerlijk kunt wandelen in de Stille Kern, waar ook haar foto is geschoten. De konikpaarden komt zij daar regelmatig in grote aantallen tegen zoals je kunt zien op haar foto.

In totaal waren een klein 100 inzendingen van zowel inwoners als recreanten op de diverse parken in Zeewolde. Het was voor het bestuur van Puur Zeewolde Interessant om te zien hoe een ieder een vakantieperiode beleeft in Zeewolde.

2e prijs - Jarno geniet volop
3e prijs Konikpaarden in Horsterwold
Prijswinnaars fotowedstrijd 'Een zomer in Zeewolde'v.l.n.r. Jakob de Vries (Puur Zeewolde), Monique en Jarno Verschueren, Rachelle Renes en Kevin Poelman (Camping Erkemederstrand), ontbrekend Linda Wouters.
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21