Afbeelding
De Verbeelding&CO

Prachtig jeugdtheater ‘Ali en Nino’ in De Verbeelding

Cultuur

ZEEWOLDE - Bovenbouwleerlingen van zes basisscholen genoten donderdag 11 november in paviljoen De Verbeelding van de jeugdvoorstelling ‘Ali en Nino’ van theatergroep De Witte Raaf. 

‘Ali & Nino’ is een muziektheatervoorstelling over het zoeken naar je identiteit. Het verhaal gaat over een oosterse jongen en een westers meisje wiens vriendschap op de proef wordt gesteld door een gedwongen vertrek uit Nederland voor één van de twee. De voorstelling laat zien wat een gedwongen vertrek kan betekenen voor een kind en ook voor mensen om het kind heen. Wat doet het met een kind als het er niet mag zijn? Hoe vind je je identiteit zonder de veiligheid van een eigen plek? Wat is je thuis? De theatergroep, die zich voor de voorstelling liet inspireren door de betoverende roman Ali en Nino van Kurban Said, overbrugt hierin culturele verschillen, door in het verhaal van de ander te duiken.

De jeugdvoorstelling was één van de Cultuurplus-ontmoetingen vanuit het cultuureducatieve programma Verbeelding&CO 2021 – 2022. Al jaren vragen cultuur-coördinatoren van het basisonderwijs om kwalitatief goede jeugdvoorstellingen voor alle kinderen hier naar Zeewolde te halen. Als onderdeel van goed cultuuronderwijs heeft dit een enorme impact. Juist binnen de school krijgen kinderen de kans om hier mee in aanraking te komen. Met ondersteuning van provinciale Cultuurplusgelden (www.FleCk.nl) en een goede samenwerking met de cultuurmakelaar is dit initiatief de komende vier jaar mogelijk. Mede ondersteund door de gemeente Zeewolde.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 1 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 2 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 3 uur geleden