Afbeelding
VCZ

Letterpuzzeltocht door het winkelcentrum een succes

Cultuur

ZEEWOLDE - De letterpuzzeltocht die als creatieve bezigheid in de kerstvakantie werd georganiseerd was een succes. Meer dan zestig kinderen deden hun best de puzzel op te lossen. Er waren 25 goede oplossingen en uiteindelijk vijf prijswinnaars die met een prachtig prijzenpakket Sport en Cultuur trots naar huis gingen.

De kinderen van het wereldkoor hadden voor de activiteit naar aanleiding van het thema ‘ogen, oren en de rest’, eerst gedichtjes gemaakt en toen de lockdown kwam volgden twee creatieve workshops waarbij ze het ‘oog op de wereld’ hebben geschilderd.

In een fijne samenwerking tussen buurtsportcoach Michelle Volk, centrumcoördinator Alona Kastrop en cultuurmakelaar Marina van Arendonk is het idee voor deze Kerstvakantieactiviteit tot stand gekomen. De letterpuzzeltocht werd uitgezet in het winkelcentrum en de door de kinderen gemaakte schilderijen waren onderdeel van de puzzel.

De prijsuitreiking in de bibliotheek aan de vijf winnende deelnemers met mooi geschreven elfjes (een dichtvorm, die bestaat uit elf woorden op vijf dichtregels), bracht veel trots en complimenten voor de organisatie. De ‘kinderkunstenaars’ hebben hun schilderij inmiddels weer terug. Het prachtige Sport- en Cultuurprijzenpakket werd mogelijk gemaakt door de sponsoren Hema en Hobby-time.