Afbeelding
Landschapsbeheer Flevoland

Online lezing over wilde bijen en insectenhotels

Cultuur

FLEVOLAND – Landschapsbeheer Flevoland organiseert woensdag 2 februari een gratis online lezing over wilde bijen en insectenhotels. Aanvang 19.30 uur. 

Het thema van de lezing is: ‘Hebben bijenhotels wel of geen nut? 

Welke wilde bijen maken gebruik van bijenhotels? Hoe werkt zo’n bijenhotel eigenlijk? Zijn bijenhotels nuttig om te maken en neer te zetten? Zo ja, wat is dan de beste locatie? En is er verschil tussen een insectenhotel of een bijenhotel? En wat kunnen wij (nog meer) voor deze bewoners doen? Veel vragen worden tijdens deze online lezing behandeld. Petra Borsch is de presentator, zij is als projectmedewerker bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en bijvriendelijke inrichting van groenstroken.

Tijdens de presentatie is er ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen. 

De lezingen van Landschapsbeheer Flevoland zijn gratis en bedoeld voor alle groene vrijwilligers en andere geïnteresseerden in Flevoland. Aanmelden via flevoland@landschapsbeheer.net. Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing. Graag uiterlijk één dag van tevoren aanmelden.

Het programma voor de nieuwe online lezingen van Landschapsbeheer Flevoland biedt een variatie aan onderwerpen over biodiversiteit in Flevoland met vooral ook aandacht voor wat je zelf kunt bijdragen om de natuur in de eigen omgeving te vergroten.
Meer informatie: www.landschapsbeheerflevoland.nl