Paasverhaal Zeewolde
Paasverhaal Zeewolde Eigen foto

‘Paasverhaal Zeewolde’ gaat definitief door

Cultuur

ZEEWOLDE - Vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) om 21.00 uur begint de uitvoering van het ‘Paasverhaal Zeewolde’, op het Raadhuisplein tegenover de aanloophaven. Een dergelijke tegenhanger van ‘The Passion’ heeft nog niet eerder in Zeewolde geklonken, althans niet als openluchtvoorstelling. We mogen dus spreken van een primeur.

Het verhaal vertelt de laatste levensdagen van Jezus die hij samen met zijn vrienden doorbracht. De voorstelling wordt uitgevoerd voor en door Zeewoldenaren die al ruim zes maanden aan het repeteren zijn om alles op elkaar afgestemd te krijgen. Er is met een volwaardige ‘crew’ heel hard gewerkt om de musical-achtige happening tot een succes te maken. De voorstelling is een zorgvuldig samengestelde afwisseling van live optredens en vooraf opgenomen video’s. Dinsdag 29 maart zal de laatste dag zijn van een serie opnamedagen daarvoor, en daarmee is het verhaal volledig in beeld gebracht.

Goede Vrijdag zal de inloop starten om 19:00 uur. Er is dan nog volop gelegenheid voor een kopje koffie of thee met een gevulde koek. De toegang is gratis, en met het oog daarop een verzoek aan het publiek: kom op tijd, want vol is vol. Parkeren kán, (Parkeergarage Ravelijn en Horsterplein), maar kom zo mogelijk per fiets of te voet.

‘Het Paasverhaal’ wordt, naast de particuliere sponsoren uit Zeewolde, ook mogelijk gemaakt door de gemeente Zeewolde, Leefbaar Platteland en het VSBfonds. 

Uit de video-opnamen: de arrestatie.
Uit de video-opnamen: Jezus met zijn discipelen.