Afbeelding
JC Kedde

8ste editie Tulpenroute Flevoland binnenkort van start!

· leestijd 1 minuut Cultuur

FLEVOLAND - Vanaf 16 april tot en met 7 mei staat Flevoland in het teken van de tulp. Vele prachtig gekleurde velden nodigen de bezoekers uit te komen genieten in deze provincie, één van de grootste tulpengebieden in Nederland. Verschillende routes brengen je langs de tulpenvelden in Flevoland. 

Afhankelijk van de natuur geven de tulpen in het voorjaar kleur aan het mooie en unieke gebied van Flevoland. Een periode om het kleurrijke buitengebied van de gemeente Dronten, Zeewolde en Lelystad te ontdekken met de auto- en fietsroutes van Tulpenroute Flevoland. Tijdens de autoroute ontvangt de bezoeker onderweg allerlei informatie via de audioapp over de wetenswaardigheden en bijzondere plekken van de polder, de bedrijven die te bezoeken zijn en waar mooie selfiespots en plukvelden te vinden zijn. Deze autotickets zijn vanaf de eerste week van april tegen een kleine vergoeding online te bestellen via www.tulpenrouteflevoland.nl

Auto- en fietsroutes
Het is mogelijk om de autoroute te starten vanaf verschillende startlocaties in Dronten, Zeewolde? Almere en Lelystad. De route in Dronten en Zeewolde beslaan zo’n kleine honderd kilometer en in Lelystad heb je een kleine 80 kilometer op de teller staan na afloop. En de kinderen kunnen mee, want speciaal voor hen is er een Achterbankpuzzel, een soort speurtocht uitgegeven. De kinderen kunnen door goed speurwerk speciale dingen ontdekken die ze langs de route tegenkomen.

De fietsroutes zijn ook dit jaar weer gratis te downloaden op de website van de organisatie. Op de kaart zijn leuke stops aangegeven waardoor het rondje in Dronten, Swifterbant en Lelystad nog leuker wordt.

‘We kijken ernaar uit om de bezoekers weer te ontvangen in ons gebied”, zegt Herman Vermeer voorzitter van de Tulpenroute Flevoland organisatie. “Het kan nu allemaal weer wat vrijer georganiseerd worden na twee coronajaren. Maar deze periode heeft ons ook iets gebracht, namelijk dat wij via de autoaudio-app de bezoekers nog meer kunnen vertellen over ons agrarische gebied en de tulp zelf. Daarom rollen wij de autoroutes uit met een eigen Tulpenroute Flevoland app”, aldus Vermeer. De routes zijn per dag en tijdstip te reserveren waardoor het verkeer in het buitengebied gereguleerd wordt zodat bezoekers volop kunnen genieten langs de route en er zo min mogelijk overlast bezorgd wordt in het gebied.

In totaal telt de Tulpenroute dit jaar zes routes; drie fiets- en drie autoroutes. Kijk voor meer informatie en overige activiteiten langs de routes op www.tulpenrouteflevoland.nl.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00