Afbeelding
Foto: De Groene Kathedraal van Marinus Boezem, illustratie: Elianne Koolstra

Land Art Weekend; landschapskunstwerken in het zonnetje

· leestijd 1 minuut Cultuur

FLEVOLAND - Het Land Art Weekend 2022 vindt plaats op 4 en 5 juni. Tijdens het Land Art Weekend staat bij elk landschapskunstwerk een ervaren gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Daarnaast vinden op verschillende locaties activiteiten plaats.

Tijdens het Land Art Weekend - jaarlijks in het eerste weekend van juni - worden de landschapskunstwerken van Flevoland in het zonnetje gezet. De afgelopen twee jaren stond het weekend vanwege de pandemie in het teken van de individuele ervaring. “Maar dit jaar zijn we verheugd weer samen te kunnen komen bij de land art”, meldt de organisatie. Makers vanuit verschillende disciplines organiseren activiteiten bij de kunstwerken, waaronder een tekenworkshop, vr-voorstelling, locatietheater en performances.

Hier volgt alvast een tipje van de sluier van het programma:

Bij Riff, PD#18245 (Dronten) geeft Elianne Koolstra, die ook de illustratie van de Land Art Weekend-poster maakte, tekenworkshops. Bekijk samen met Elianne het kunstwerk van alle kanten, laat je inspireren, en teken ‘m zelf!

Bij Deltawerk // (Marknesse) neemt kunstenaarscollectief Waterlanders bezoekers mee op een poëtische, beeldende tocht door het Waterloopbos. Ruïnes van de Toekomst is een locatievoorstelling die filosofeert over hoe het leven verandert terwijl het water stijgt. Ga mee ‘kopje onder’ in de fantasie van de makers!

In De Groene Kathedraal (Almere) vindt een doorlopende VR-voorstelling plaats van Black Pencil getiteld 100 jaar Almere. Over het verleden, heden en de toekomst van Almere, in een mix van poëtische klanken en energieke, ritmische structuren.

In Observatorium (Lelystad) voert Noortje Braat op 4 juni een fluisterperformance uit: “De nietige mens in een oneindige ruimte. En elke avond weer gaat de zon onder. En elke ochtend komt zij weer op. Wat te doen?”

Sea Level (Zeewolde) wordt momenteel hersteld. Wandel op zondag mee met restaurator Anne Rupert langs het kunstwerk en bekijk met haar wat er hersteld moet worden en waarom. Broedplaats De Verbeelding zal tijdens dit weekend open zijn.

Bij PIER+HORIZON (Kraggenburg) zal de kunstenaar op zaterdag zelf aanwezig zijn. Begin dit jaar is een deel van het kunstwerk weggewaaid door storm Eunice. Paul de Kort is aanwezig om te vertellen hoe hij de toekomst van dit kunstwerk ziet.

Land Art Weekend 2022, zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022, dagelijks 11.00-17.00 uur bij de landschapskunstwerken van Flevoland  

Het volledige programma met aanvangstijden vind je half mei op www.landartflevoland.nl