Afbeelding

Rij in mei het stoomgemaal niet voorbij...

Cultuur

NIJKERK -  ‘Meimaand… fietsmaand’, Nationale Molen-en gemalendag en Nationale Vogelweek: al deze festiviteiten worden op één dag gevierd in de polder Arkemheen.

Zaterdag 14 mei is het cultuurhistorische monument stoomgemaal Hertog Reijnout (1882) van 11.00-16.00 uur onder stoom. Terug in de tijd met verhalen van toen in geuren en kleuren.

In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum te bewonderen/ontdekken met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Op de zolder is de jubileumtentoonstelling ‘ Kreativiteitscentrum De Brink 25 jaar‘ te zien.

Voor fietsers is er een mooie fietstocht van 20 km uitgezet langs fietsknooppunten, met een overtocht, over de oude (1356) en de nieuwe polder (1967). www.meimaandfietsmaand.nl


Kievit                                     

Kijk en luister ook naar de vogels in de polder. De rietvogels zingen het hoogste lied en zijn druk met broeden evenals de fuut, grutto en tureluur. De kievit is al met de opvoeding van haar kuikens bezig. En de ganzen hebben de kinderopvang weer geopend.

Voor elk wat wils op de maaldag 14 mei bij het stoomgemaal Arkemheen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk! Toegangsprijs voor volwassenen 4,00 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 2,00 euro. Activiteiten gratis.

Meer informatie: www.stoomgemaal-arkemheen.nl

Afbeelding
Zaterdag vaart de de stoomboot Johannes het Nijkerkernauw op en neer. Vertrek en aankomst op de aanlegsteiger bij het stoomgemaal.
Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 23 uur geleden