Afbeelding
Eigen foto

Vogels tellen bij de Biezenburcht tijdens ‘EuroBirdwatch’

Cultuur

ZEEWOLDE - Zaterdag 1 oktober is het weer internationale vogelteldag oftewel ‘EuroBirdwatch’. In meer dan veertig landen in heel Europa en daarbuiten worden gedurende deze dag alle overvliegende vogels geteld. Ook de vogelwerkgroep van IVN Zeewolde doet aan die dag mee. 

In Zeewolde is de vogeltelpost de Biezenburcht op de Knardijk tussen Zeewolde en Harderwijk. Dat is ‘the place to be’ voor iedereen die dat wel eens mee wil maken. Enthousiaste vogelaars zullen die dag aanwezig zijn. Vanaf 7.00 uur ‘s ochtends tot 17.00 uur ‘s middags worden alle vogels geteld die hier te zien en te horen zijn.

In Nederland coördineert Vogelbescherming deze telling. Vorig jaar werden tijdens de EuroBirdwatch in Europa bijna zeven miljoen vogels geteld. In Nederland waren er 170 telposten en de tellers hebben 962.000 vogels gespot. “Nederland is nu eenmaal een fantastisch vogelrijk land”, laat de Zeewolder vogelwerkgroep weten. De landelijke ‘top-drie 2021’ werd toen gevormd door de Spreeuw, de Graspieper en de Vink. “Maar er zijn natuurlijk veel meer vogelsoorten te zien. Roofvogels, watervogels, noem maar op. Het is altijd weer verrassend om vogels te zien zijn die niet verwacht had.”

Kom ook kijken!

Wie zelf een kijkje wil nemen bij dit gebeuren is de hele dag van harte welkom. “Je hoeft niet te reserveren, gewoon langskomen. Er zijn altijd tellers die het leuk vinden om hun passie voor de natuur met je te delen. Ze vertellen je waar ze mee bezig zijn. Welke vogels er overvliegen. Je mag door hun telescoop kijken naar vogels. Kom gewoon met ons lekker genieten van de unieke natuur van het Harderbroek, het Wolderwijd en het boerenland.”

Voor informatie: vogelgroep@ivn-zeewolde.nl, Info: www.ivn.nl/afdeling/zeewolde

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden gisteren
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52