Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Passé-avant (van Paasverhaal Zeewolde) aanvulling op bestaande plaatselijke koren

Cultuur

ZEEWOLDE - Het projectkoor samengesteld voor het Paasverhaal Zeewolde wilde na dit geweldige evenement meer. Na maandenlang oefenen was het samen zingen na één uitvoering ineens afgelopen en het optreden en de weg ernaartoe smaakte juist naar meer.

Onder de naam Passé-avant maken zij een doorstart met het koor en willen zij een aanvulling zijn op de bestaande koren in Zeewolde. Hester Keekstra zal ook als dirigent aan dit koor verbonden zijn.
Het koor is bedoeld voor inwoners uit Zeewolde en omgeving tussen de 30 en 60 jaar, die graag in koorverband willen zingen.

Op het programma komt lichte muziek, dat kan gaan van Gospel tot Pop, van Musical tot Jazz.

De enige voorwaarde is dat je wel toonvast moet kunnen zingen. Tijdens een proefrepetitie zal de dirigente bekijken of je stemvast genoeg bent én in welke stemgroep (sopraan, mezzo, alt, tenor, bas) je past. Een ‘stemtest’ (nazingen van toonladders) en een check van stembereik horen ook bij de proefrepetitie.

Vanaf 6 september wordt er iedere 14 dagen geoefend van 19.30 tot 21.30 uur. Naar een geschikte locatie wordt momenteel nog gezocht.
Eind november / begin december zal de eerste periode worden afgesloten met een toer langs (zorg)instellingen. Uiteraard gaat ná november het instuderen van de koorpartijen voor het nieuwe Paasverhaal Zeewolde van start.

Voor de eerste periode van september tot en met november wordt een eenmalige bijdrage van € 50,00 per persoon gevraagd.
Wie deel wil uitmaken van het speciale koor en zin heeft om straks op het podium mee te knallen, kan zich aanmelden via passe-avant@outlook.com.