De winnaars...
De winnaars... Foto: Eigen foto

Martin Lopez Marulanda en Margriet Staal – van Bork winnen kleur- en dichtwedstrijd

Cultuur

ZEEWOLDE — 45 prachtige kleurplaten 3 mooie gedichten. Dat is de opbrengst van de kleur- en dichtwedstrijd die Woonpalet organiseerde rond de Pinkendag. Zeewoldenaren Martin Lopez Marulanda en Margriet Staal – van Bork sprongen er op creatief vlak bovenuit met hun inzendingen en winnen het Playmobil pakket (Martin) en het eigen gedicht op canvas (Margriet).

De jury, bestaande uit medewerkers van Woonpalet en bestuursleden van HBZ, heeft erg genoten van de creatieve en originele kleurplaten en gedichten. De kleurplaat van Martin viel op omdat Martin niet alleen de bloemen, bijen, vlinders en konijntjes zo mooi had ingekleurd, maar ook de achtergrond met twee kleuren had mee gekleurd. Verder viel duidelijk op met hoeveel aandacht hij de koe had ingekleurd. Een schaduwrandje langs zijn snuit, en extra vlekken op zijn lijf en staart.

Het gedicht van Margriet getiteld ‘Natuur’ sprong eruit om verschillende redenen. Margriet gaf haar gedicht ritme door het eindrijm en bracht er afwisseling in door ook met beginrijm te spelen zoals ‘kwakende kikkers’. De witregel is slim ingezet en de vrolijke wending aan het eind van het gedicht is goed gekozen, want zeer passend bij Woonpalet: ‘Ik ga weer terug naar huis, open de deur en ben weer thuis’.

Op maandag 18 september ontvingen de winnaars uit handen van Gerrit Bos, directeur-bestuurder Woonpalet hun prijs. Martin is heel blij met het Playmobil Country Grote boerderijpakket, en Margriet ontving een bos bloemen. De canvasprint met haar gedicht is in bestelling en ontvangt ze zodra deze binnen is. De wedstrijd had als thema ‘Natuur’. De kleurplaat werd speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door Zeewoldenaar Henry Signpainter.