Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

High Tea met Sint en Piet: “Vrolijke boel!”

Cultuur Instagram

ZEEWOLDE — Voor Stichting Pieten on Tour is het in de aanloop naar het Sinterklaasfeest een drukte van belang. Ligt het accent van de geplande activiteiten vooral bij de kinderen, ook de ouderen doen mee. Dinsdagmiddag 28 november was er in Koffiehuis De Oude Bieb een High Tea voor senioren, waar het nog vóór het arriveren van Sint en Piet al een érg vrolijke boel was, aldus stichting-voorman Wim van de Koppel. 


De sfeermakers: het Shantykoor - Zeewolde Actueel

Die vroege vrolijkheid was vooral te danken aan Shantykoor ‘De Trossen Los’, dat op volle sterkte haar zeemansliederen liet horen, uiteraard afgewisseld met het klassieke sinterklaasrepertoire. De Sint maakte meteen na aankomst een ontspannen praatje met deze en gene, en ‘dirigeerde’ als hem dat uitkwam ook nog even een liedje mee. De Pieten, behoorlijk zwart deze keer, waren al even spraakzaam, en deelden bovenop de koffie, thee en taart van De Bieb ook nog eens allerlei lekkers uit.

Pieten on Tour had een flink deel van de capaciteit van De Oude Bieb gereserveerd, maar de gewone aanloop bleef ook komen. Papa’s en mama’s die via opa of oma lucht gekregen hadden van de komst van de Sint en zijn Pieten wipten even aan met hun kroost. De een toonde zich schuchter, de ander kwam meteen een knuffel halen. Zoveel hoofden, zoveel zinnen, maar in alle rust een handje van de Sint zelf krijgen, dat is toch wel erg leuk, en iets om op school te vertellen…


En nog een handje van de Sint. - Zeewolde Actueel

Woensdag 29 november organiseert Pieten on Tour een middagje pepernoten bakken bij Bakkerij De Toren in de Torenstraat. “Alléén voor kinderen!” 

Afbeelding
Flevolandse boerenmentaliteit voert boventoon tijdens Kennisdag Bodem en Water Ingezonden 1 mrt, 10:36
Afbeelding
'De Dinsdagavondsalon' zoekt Zeewolder dichters Ingezonden 1 mrt, 10:32
Afbeelding
4,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het platteland: LEADER Flevoland 2023-2027 geopend Provincie 1 mrt, 10:05