Schetsontwerp 'Strakke bak'
Schetsontwerp 'Strakke bak' Gemeente Zeewolde

Denk mee over het voorplein van sportcomplex Het Baken

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE – Met de nieuwbouw van sportcomplex Het Baken gaat ook de huidige fietsenstalling en parkeerplaats op de schop. De gehele ruimte voor de ingang van het sportcomplex wordt helemaal opnieuw ingericht. Het doel is om er een plein van te maken waar ontmoeting, verbinding en plezier hand in hand gaan. Als het aan de gemeente ligt wordt het nieuwe voorplein een prachtig visitekaartje voor Zeewolde. Inwoners en betrokkenen worden uitgenodigd om mee te denken over hoe het plein er uit moet komen te zien.

Om de discussie een beetje los te maken heeft de stedenbouwkundige in overleg met Beheer Openbare ruimte en de verkeerskundige van de gemeente twee varianten geschetst; ‘Strakke bak’ en ‘Waterplein’. Leidend in beide schetsen is de transparantie en het groen. Zoals de naam al zegt heeft het ontwerp ‘strakke bak’ wat strakkere lijnen en is het ontwerp ‘waterplein’ meer organisch van opzet en speelt water een rol.

Op basis van deze twee schetsontwerpen kunnen inwoners en betrokkenen meedenken over de inrichting van het plein. Een ‘moodboard’ laat de mogelijke materialen zien die gebruikt kunnen gaan worden. Wethouder Ruimtelijke Ordening en (tijdelijk) Sport, Wim van der Es, benadrukt dat het schetsontwerpen zijn. “Zij geven richting aan de kaders waar we mee te maken hebben, zoals aansluitingen en parkeergelegenheid”, licht hij toe. “Het is nu aan de inwoners om aan te geven hoe de inrichting van het plein gaat worden. Als zij nog andere ideeën hebben kunnen zij dat aangeven.” Met de input van de inwoners maakt de stedenbouwkundige een nieuwe tekening die wordt voorgelegd aan de gebruikers van Het Baken en omwonenden.

Meedenken kan middels een digitale enquête. Deze komt begin april online. Leden van het burgerpanel ontvangen van I&O-Research een uitnodiging om de enquête in te vullen. Deze wordt dan ook aan gebruikers van Het Baken en omwonenden gestuurd.

Lid worden van het burgerpanel
Het burgerpanel van Zeewolde heeft ruim 1200 deelnemers. Regelmatig voert I&O-research met enquêtes een onderzoek uit voor de gemeente. Inwoners die ook hun mening willen geven over de inrichting van het voorplein en/of andere zaken kunnen lid worden van het burgerpanel. Aanmelden kan via www.zeewolde.nl/burgerpanel-gemeente-zeewolde.

Reageren ook mogelijk zonder internet
De enquête kan alleen digitaal worden ingevuld. Mensen die geen gebruik maken van internet kunnen bij Het Vraaghuis terecht om de enquête met hulp van een vrijwilliger van Zeewolde voor Elkaar in te vullen.

Schetsontwerp 'Waterplein'