Afbeelding
Mufid Majnun

Oproep om langer blijvende arbeidsimmigranten te laten vaccineren

Gemeente

ZEEWOLDE – Arbeidsmigranten die voor langere tijd in Flevoland verblijven en die daardoor ingeschreven staan bij de gemeente, ontvangen automatisch een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen corona. Er zijn echter ook arbeidsmigranten die kortere tijd blijven, maar lang genoeg om voor de veiligheid van zichzelf en voor de mensen met wie zijn in contact komen ook een vaccinatie zouden moeten krijgen. Om die mensen in beeld te krijgen doet de gemeente Zeewolde uit naam van de Veiligheidsregio Flevoland, een oproep aan de landbouwsector, bedrijven in het buitengebied en uitzendbureaus om deze mensen aan te melden bij de gemeente zodat ze gevaccineerd kunnen worden.

Arbeidsmigranten die minder dan vier maanden in Nederland blijven hoeven zich niet in te schrijven bij een gemeente. Die vallen dan tussen wal en schip als het gaat om opgeroepen te worden voor een vaccinatie. “Het gaat dan niet om mensen die maar een paar weken hier komen werken”, licht burgemeester Gorter toe. “Maar om wat langer blijvende tijdelijke krachten of diegene die eerst kort zouden blijven maar bijvoorbeeld hun contract verlengd zien worden en daardoor nog een tijdje langer blijven.”

Het doel is om zoveel mogelijk mensen in te kunnen enten. Afhankelijk van hoeveel arbeidsmigranten er aangemeld worden wil de gemeente bekijken of het prikken kan blijven gebeuren in De Horst, waar nu ook de vaccinaties gezet worden. Burgemeester Gorter: “Of dat het wellicht handig is een prikpost te openen op bijvoorbeeld het arbeidsmigrantencomplex aan de Bosruiterweg.”

Voor aanmelden en/of informatie: veiligheid@zeewolde.nl of bel 036-5229522.