Tom en Bart over de rode loper van Open Haven
Tom en Bart over de rode loper van Open Haven Eigen foto

Open Haven voor even gemeentelijke trouwlocatie

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE – Wie langs de balie van het gemeentehuis loopt richting ontvangsthal kan het niet missen: aan de wand hangt een in het oog springend kunstwerk in de kleuren van de regenboog, met daarin de tekst “Hier kan je zijn wie je bent.” Een krachtig statement dat vrijdag 10 september met recht en reden even ‘verhangen’ had kunnen worden naar de ontvangsthal van kerkcentrum Open Haven, want Tom en Bart traden daar in het huwelijk. Bijzonderheid: burgerlijk én kerkelijk huwelijk vonden daar plaats.

Trouwen in Zeewolde kan op velerlei locaties. Uiteraard in de raadzaal van het gemeentehuis, en daarnaast zijn ‘vaste’ locaties met horecavoorzieningen aangewezen die onderdak kunnen bieden aan een huwelijksceremonie, en voldoen aan een aantal randvoorwaarden. Buiten die vaste locaties om is het mogelijk om bij de gemeente een ‘eenmalige’ trouwlocatie aan te vragen, en van die mogelijkheid maakten Tom en Bart gebruik. Daar hadden ze alle reden toe, want ze hebben in Open Haven vele voetstappen staan, en “hébben”, naar eigen zeggen, “iets” met het gebouw. Voor zover was na te gaan is nooit eerder een aanvraag ingediend om, voorafgaand aan het kerkelijk huwelijk, het burgerlijk huwelijk in een van de kerkzalen van Open Haven te laten plaatsvinden, terwijl dat toch zo voor de hand ligt. “Alles bij de hand, en tussentijds verkassen is niet nodig. Fijn!”, zeiden ze. Zo bezien hadden Tom en Bart dus een leuke primeur.

Ze delen meerdere passies, die twee, maar één spring eruit: muziek. Ze blazen fanatiek hun partijtje mee in de diverse gelederen van de AMVZ, en maken daarnaast deel uit van het inmiddels ‘beruchte’ Zeewolder dweilorkest ‘De Nep-Tunes’. Niet verwonderlijk dus dat muziek een prominente rol speelde in beide trouwceremonies van die dag. Love song, Taizégezangen, arrangementen voor Brass Band, koralen, het had in veel gedaanten een plaats, zowel in fraaie opnamen alsook, tijdens de huwelijksdienst, live uitgevoerd. “Muziek verbindt!”, aldus beide echtelieden. “Je ziet het…”