Afbeelding
(Archieffoto Gemeente Zeewolde)

Jeugdraad presenteert eigen verkiezingsprogramma

Gemeente

ZEEWOLDE - Het dorp mooier, leuker en veiliger maken, dat is waar de jeugdraad van Zeewolde zich voor inzet. Omdat er gemeenteraadsverkiezingen aankomen, heeft de jeugdraad een verkiezingsprogramma geschreven. De jeugdraad wil daarmee haar eigen standpunt duidelijk laten horen.

Onderwerpen
Zorg en welzijn, mobiliteit, veiligheid, onderwijs en cultuur, sport en recreatie, vindt de jeugdraad de vijf belangrijkste onderwerpen voor Zeewolde. Zo wil de jeugdraad bijvoorbeeld: meer EHBO-koffers in het dorp, meer zebrapaden en lantaarnpalen op onveilige plekken, meer oplaadpalen voor elektrische auto’s, zelfverdediging les voor ieder kind, meer onderwijsassistenten voor de basisscholen, uitbreiden van middelbare school  met een bovenbouw en meer speeltuinen, vooral in de Polderwijk en een groter aanbod in verschillende sporten in het dorp.

Campagne
De jeugdraad gaat vanaf donderdag 13 januari campagne voeren met hun eigen verkiezingsprogramma. Dat doen zij op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een vlog te maken en door posters en flyers te verspreiden op scholen. Doel van de campagne is om politieke partijen én kiezers ervan te overtuigen dat de ideeën en plannen van de jeugdraad aandacht moeten krijgen bij de verkiezingen.

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56