Afbeelding
Zeewolde Actueel

Duikerbruggen in Schelpenbuurt geplaatst

Gemeente

ZEEWOLDE - Wethouder Wim van der Es heeft op donderdagochtend 27 januari Ć©Ć©n van de nieuwe duikerbruggen in de Schelpenbuurt (Polderwijk) ingehesen. De brug is maar liefst 11 meter breed en weegt 11,5 ton. De brug is in verschillende delen geplaatst. Het inhijsen van dit enorme gevaarte gebeurde met behulp van een kraan. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


Duikerbrug is in delen geplaatst mbv een kraan - Zeewolde Actueel

Twee duikerbruggen
In de Schelpenbuurt, een waterrijke woonbuurt met een eilandenstructuur, zijn de duikerbruggen belangrijk voor de ontsluiting van de woonbuurt en de bevaarbaarheid van het water. De duikerbruggen zijn geplaatst in de woonstraat ā€˜De Schelpā€™. Ze vormen de verbinding tussen de eilanden en de woonbuurt. De doorvaarthoogte is straks ongeveer 1,5 meter. Kleine bootjes kunnen daardoor onder de brug doorvaren.

(De tekst gaat verder onder de foto)


Kleine bootjes kunnen door de duiker heen varen - Zeewolde Actueel

De bruggen zijn van beton. Bij de inrichting van de woonbuurt worden de duikerbruggen gemetseld en komt er rondom deze bruggen een ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

De Schelpenbuurt
Vorig jaar zomer werden er 23 kavels in de Schelpenbuurt en 77 koopwoningen (in drie projecten aan de Mosselhof, Wijde Mantel en de Strandgaper) verkocht. De 31 huurwoningen van Woonpalet aan de Strandgaper zijn in aanbouw. Het is straks mogelijk om met een eigen boot vanuit de tuin, overtuin of openbare oevers via de sluizen in het Havenkwartier het Wolderwijd op te varen. De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de Schelpenbuurt zijn in volle gang. De bouw van de eerste woningen in de Schelpenbuurt is gestart en de aankomende maanden worden de volgende woningen gebouwd.


Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30